Ο εκπρόσωπος Τύπου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι είπε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ληφθεί απόφαση για τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Μετά τις συνομιλίες, ο Στάρμερ άφησε να εννοηθεί ότι είχε σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις, αλλά αναγνώρισε την έλλειψη άμεσου αποτελέσματος. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέφερε ότι αυτός και ο Μπάιντεν θα συζητούσαν το σχέδιο στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη τη μεθεπόμενη εβδομάδα «με μια ευρύτερη ομάδα ατόμων».

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε την Πέμπτη ότι εάν η Δύση επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που του προμηθεύει για να πλήξει στόχους στο ρωσικό έδαφος, αυτό θα σήμαινε πως «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία». Οι δηλώσεις του Βλάντιμιρ Πούτιν ήρθαν, καθώς βρετανικά ΜΜΕ ισχυρίζονται πως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί, αλλά οι δύο ηγέτες δεν είναι ακόμη πρόθυμοι να το ανακοινώσουν.

«Δεν σκέφτομαι και πολύ τον Πούτιν», απάντησε ο Μπάιντεν, ενώ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν «βαθιά ανησυχία για την παροχή θανατηφόρων όπλων από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία».

Ο πρεσβευτής της Μόσχας στον ΟΗΕ δήλωσε επίσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας την Παρασκευή ότι η χαλάρωση των περιορισμών στις πυραυλικές επιθέσεις θα σηματοδοτούσε κλιμάκωση σε «άμεσο πόλεμο» μεταξύ της Μόσχας και του ΝΑΤΟ. Αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον κατηγόρησαν τον Πούτιν ότι προσπαθεί να τρομάξει τις χώρες του ΝΑΤΟ από το να υποστηρίξουν την Ουκρανία. Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε: «Δεν θα έδινα υπερβολική σημασία στις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου Πούτιν. Δείχνουν μάλλον τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι Ρώσοι στο μέτωπο».

Τη ίδια στιγμή, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγορεί τη Δύση ότι αποθρασύνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ζελένσκι έχει δηλώσει ότι θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν αυτόν τον μήνα για να του παρουσιάσει το «σχέδιο νίκης» του σχετικά με τον τρόπο τερματισμού του πολέμου με τη Ρωσία.