
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ την Παρασκευή για να συζητήσουν εάν θα επιτρέψουν στην Ουκρανία τη χρήση μεγάλου βεληνεκούς πυραύλων, που θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους στο ρωσικό έδαφος
Ο εκπρόσωπος Τύπου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι είπε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ληφθεί απόφαση για τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Μετά τις συνομιλίες, ο Στάρμερ άφησε να εννοηθεί ότι είχε σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις, αλλά αναγνώρισε την έλλειψη άμεσου αποτελέσματος. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέφερε ότι αυτός και ο Μπάιντεν θα συζητούσαν το σχέδιο στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη τη μεθεπόμενη εβδομάδα «με μια ευρύτερη ομάδα ατόμων».
Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε την Πέμπτη ότι εάν η Δύση επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που του προμηθεύει για να πλήξει στόχους στο ρωσικό έδαφος, αυτό θα σήμαινε πως «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία». Οι δηλώσεις του Βλάντιμιρ Πούτιν ήρθαν, καθώς βρετανικά ΜΜΕ ισχυρίζονται πως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί, αλλά οι δύο ηγέτες δεν είναι ακόμη πρόθυμοι να το ανακοινώσουν.
«Δεν σκέφτομαι και πολύ τον Πούτιν», απάντησε ο Μπάιντεν, ενώ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν «βαθιά ανησυχία για την παροχή θανατηφόρων όπλων από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία».
Ο πρεσβευτής της Μόσχας στον ΟΗΕ δήλωσε επίσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας την Παρασκευή ότι η χαλάρωση των περιορισμών στις πυραυλικές επιθέσεις θα σηματοδοτούσε κλιμάκωση σε «άμεσο πόλεμο» μεταξύ της Μόσχας και του ΝΑΤΟ. Αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον κατηγόρησαν τον Πούτιν ότι προσπαθεί να τρομάξει τις χώρες του ΝΑΤΟ από το να υποστηρίξουν την Ουκρανία. Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε: «Δεν θα έδινα υπερβολική σημασία στις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου Πούτιν. Δείχνουν μάλλον τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι Ρώσοι στο μέτωπο».
Τη ίδια στιγμή, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγορεί τη Δύση ότι αποθρασύνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ζελένσκι έχει δηλώσει ότι θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν αυτόν τον μήνα για να του παρουσιάσει το «σχέδιο νίκης» του σχετικά με τον τρόπο τερματισμού του πολέμου με τη Ρωσία.
«Οργή και αγανάκτηση, καμία ουσία!»
έτσι θα πάει και η τετραετία!
8 χρονάκια μίνιμουμ έχει ακόμα ο Κούλης.
Μην ακούω μαλακίες για τετραετίες ....
Έλα , απάντα σαν καθυστερημένο από κάτω τώρα να γουστάρω.
Γιατί 8 και όχι 17
Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ (Louis XVI, Βερσαλλίες, 23 Αυγούστου 1754 – Παρίσι, 21 Ιανουαρίου 1793) από τον Οίκο των Βουρβόνων, ήταν βασιλιάς της Γαλλίας και της Ναβάρρας από το 1774 έως το 1791 (17 χρόνια).Στις 5 Οκτωβρίου 1789 ένα εξαγριωμένο γυναικείο πλήθος βάδισε στο Παλάτι των Βερσαλλιών, όπου ζούσε η βασιλική οικογένεια, και επιχείρησαν να σκοτώσουν τη Βασίλισσα που συσχετιζόταν με τον βασιλικό αυταρχισμό. Ολόκληρη η βασιλική οικογένεια μεταφέρθηκε από το πλήθος αιχμάλωτη στο Παρίσι, στο Ανάκτορο του Κεραμεικού. Οι άλλοι μονάρχες της Ευρώπης είδαν με μεγάλη δυσπιστία το επαναστατικό κίνημα στη Γαλλία, διότι δικαιολογημένα φοβόντουσαν και τη δική τους θέση. Εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στο βασιλικό ζεύγος, με πρώτον απ' όλους τον ίδιο τον αδελφό της Βασίλισσας, Λεοπόλδο Β΄ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο Λεοπόλδος, και ο Φρειδερίκος Γουλιέλμος Β΄ της Πρωσίας σε συνεργασία με Γάλλους ευγενείς ανακοίνωσαν στις 27 Αυγούστου 1791 τη Διακήρυξη του Πίλνιτς, που εξέφραζε επίσημα το ενδιαφέρον των μοναρχών της Ευρώπης απέναντι στον Λουδοβίκο και την οικογένεια του. Στην πραγματικότητα ο Λεοπόλδος είχε βλέψεις και σε Γαλλικά εδάφη επωφελούμενος την αναστάτωση, με πρώτο στόχο την Αλσατία. Η λεγόμενη Κομμούνα, χαρακτήρισε τη διακήρυξη του Μπράουνσβαϊγκ ως εσχάτη εθνική προδοσία της ίδιας της χώρας του από τους εχθρούς της. Ο λαός εξοργίστηκε με τη βασιλική οικογένεια, πολιόρκησε το Ανάκτορο του Κεραμεικού, όπου ζούσε, και τους συνέλαβε. Η διακήρυξη του Μπράουνσβαϊγκ είναι το μανιφέστο, που γράφτηκε από Γάλλους ευγενείς που είχαν μεταναστεύσει στη Γερμανία και ήταν εμπνευσμένο από το περιβάλλον της βασίλισσας Μαρίας-Αντουανέτας, απειλούσε την πόλη του Παρισιού με ολοκληρωτική καταστροφή και σφαγή των κατοίκων εάν κινδύνευε ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΣΤ' και η βασιλική οικογένεια. Κοινοποιήθηκε στο Παρίσι στις αρχές Αυγούστου 1792.
Ήταν ένα μέτρο που αποσκοπούσε στον εκφοβισμό του Παρισιού, αλλά σε αντίθεση με τις προσδοκίες των συντακτών, προκάλεσε την οργή των Παρισινών επαναστατών, συνέβαλε στην περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση της Γαλλικής Επανάστασης
Αφού δικάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες με την κατηγορία της εθνικής προδοσίας καταδικάστηκε σε θάνατο με αποκεφαλισμό, και οδηγήθηκε στην γκιλοτίνα στις 21 Ιανουαρίου 1793 με το υποτιμητικό για τον ίδιο ονοματεπώνυμο Λουδοβίκος Καπέτος.
Κάτσε, είναι χαμηλού δυναμικού ο δαπίτης, θα το κάνω λιανά. Θέλει να πει ο cycles είτε θα πάτε φυλακή είτε νεκροταφείο.
ΣΣΣΣ ΙΡΕΜΙΣΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ!
ΟΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΦΕΛΕ ΔΑΠΙΤΙ !1!
ΤΟΥΛΑΧΗΣΤΟΝ ΜΕΧΡΗ ΤΗΝ ΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΗ Ο ΚΩΣΜΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ!!
ΔΕΝ ΑΡΓΙ!1
Το βούρλο του είπα να απαντήσει σαν καθυστερημένο και το έκανε 🤣😂🤣🤣
ΑΚΩΜΑ ΣΕ ΤΣΟΥΖΗ ΦΟΙΛΕ ΔΑΠΙΤΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟ ΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΩ ΠΣΙΦΟΦΟΡΟ ΣΑΣ??
και α, και ου, και αγανάκτηση χωρίς ουσία παντού.. και α και ου, και ου!!!