Το νομοσχέδιο προβλέπει τη φορολόγηση του τεκμαρτού εισοδήματος ορίζοντας το ελάχιστο στα 10.920 ευρώ. Ακόμη το νέο νομοσχέδιο προβλέπει κίνητρα για «καταδότες» αφού πλέον οι πολίτες θα «κερδίζουν» αν καταγγέλλουν παραβάσεις.

Προσυγκεντρώσεις

  • 11:00 Στα Γραφεία Δικηγορικού Συλλόγου, Ακαδημίας.
  • 11:00 Στα Γραφεία Σωματείου Αυτοκινητιστών, Μάρνη.
  • 11:30 Συγκέντρωση Σωματείου Βιοτεχνών, Ομόνοια.
  • 11:30 Μέλη φροντιστηρίων, Κάνιγγος.
  • 12:00 Σωματείο φοροτεχνικων.

Κάλεσμα στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά σήμερα το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), αντιδρώντας επίσης στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με την απεργία του κλάδου των ταξί να ξεκίνησε στις 6 το πρωί της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Πέμπτης, 23 Νοεμβρίου.

Ταξί: Απεργούν στις 22 Νοεμβρίου κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

Εντωμεταξύ, στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξει προσυγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 μ. από σωματεία, συλλόγους και φορείς ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων.

Κοινό μέτωπο επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών ενάντια στα νέα φορολογικά σχέδια της κυβέρνησης

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

  • Στην Πάτρα συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου,
  • Στη Λάρισα στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία,
  • Στην Καρδίτσα στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία,
  • Στον Βόλο στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου,
  • Στα Τρίκαλα στις 11 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου,
  • Στους Σοφάδες Καρδίτσας στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία,
  • Στα Γιάννενα στις 10.30 π.μ. στην Περιφέρεια Ηπείρου,
  • Στην Άρτα στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κιλκίς,
  • Στην Πρέβεζα στις 10 π.μ. στη ΔΟΥ.
  • Στην Ηγουμενίτσα στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.
  • Στο Αγρίνιο, στις 10 π.μ. στον πεζόδρομο Στάικου.
  • Στην Κρήτη: Στα Χανιά, στις 12 μ., έξω από την Εφορία Χανίων. Στο Ηράκλειο, στις 12 μ., στην πλ. Ελευθερίας.
  • Στην Κέρκυρα, στις 12 μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Στην Ξάνθη, παράσταση διαμαρτυρίας, στις 8.30 π.μ., στη ΔΟΥ Ξάνθης, καλεί η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών.
  • Στη Λιβαδειά συγκέντρωση, στις 12 μ., μπροστά από τη ΔΟΥ.
  • Στη Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπομπή που θα ξεκινήσει στις 11.45 π.μ., από το πάρκο του Λαού και θα καταλήξει στο διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ.
  • Στη Λαμία, συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.
  • Στην Αταλάντη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, στις 12 μ., με τα καταστήματα και τα γραφεία να παραμένουν κλειστά μέχρι τις 2 μ.μ.