Μειοψηφική συμμετοχή στην Τέρνα Ενεργειακή απέκτησε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, τοποθετούμενος κατ’ αρχάς στον όμιλο.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, του μιντιακού συγκροτήματος Mega Channel- “Βήμα”, “Νέα” κλπ και ομίλου ναυτιλιακών εταιρειών, μπαίνει ως επενδυτής στον τομέα ενέργειας, αποκτώντας συμμετοχή στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr, ο εφοπλιστής βρισκόταν ανάμεσα στους πιθανούς επενδυτές και στον εισηγμένο κατασκευαστικό βραχίονα της ΓΕΚ Τέρνα, μετά την κίνηση πλήρους αποεπένδυσης της Reggeborgh Invest, η οποία οδήγησε ήδη στην αύξηση του ποσοστού του προέδρου και ιδρυτή της εταιρείας Γ. Περιστέρη αλλά και στην είσοδο του family office της M. Λάτση (Latsco Hellenic Holdings) στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης με ποσοστό 7,6%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εταιρείες συμφερόντων του Β. Μαρινάκη έχουν συγκεντρώσει περίπου 4,6% των μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργεακής, αγοράζοντας πακέτα από μεγαλομετόχους και χαρτοφυλάκια του εξωτερικού.

Θα ακολουθήσει, όπως αναφέρει το sofokleousin.gr, η απόκτηση στρατηγικού ποσοστού στη μητρική εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπου ο μιντιάρχης-εφοπλιστής θα βρεθεί εταίρος και με την Μαριάννα Λάτση.