Η Ελεονώρα Γεωργίου είναι δικηγόρος οικογενειών θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών. Kαλεσμένη στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Press μίλησε, μεταξύ άλλων, για το δεύτερο έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη, αυτό του μπαζώματος του χώρου, με τον πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστό να διώκεται για παράβαση καθήκοντος και χωρίς να έχει απαντήσει ποιος του έδωσε την εντολή για τη συγκεκριμένη πράξη. Τα πιθανά κίνητρα για αυτή τη βιαστική κίνηση πανικού, σύμφωνα με την κ. Γεωργίου, ίσως να βρίσκονται στο πρόσφατο πόρισμα, που ήρθε από την επιτροπή πραγματογνωμόνων που όρισαν οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών. Έφερε στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία: Η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε παράνομα χημικά που χρησιμεύουν στην νοθεία καυσίμων. «Κάτι τέτοιο ήθελαν να συγκαλύψουν», λέει.

Το ζήτημα αυτό έχει πολλάκις θίξει και η πρόεδρος του Συλλόγου συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος και μητέρα της 20χρονης Μάρθης, που πέθανε στο τρένο, Μαρία Καρυστιανού. Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Press, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2023, είχε πει: Έχουμε κάνει μήνυση στον κ. Αγοραστό από τον Σεπτέμβριο. Ο Αγοραστός ήταν ο εκτελεστής εντολών. Οι εντολές δόθηκαν από το υπουργείο. Από την τρίτη μέρα μετά το δυστύχημα αλλοίωσαν τον χώρο και δεν μπορούσε να γίνει σοβαρή πραγματογνωμοσύνη. Ξεκίνησαν να μεταφέρονται τα βαγόνια μαζί με χώματα, που περιείχαν και ανθρώπινα υπολείμματα. Είναι δυνατόν να πηγαίνουν πραγματογνώμονες σ’ έναν χώρο στον οποίο έχει φύγει το χώμα κι έχει μπει άσφαλτος;»

Η κα. Γεωργίου, μιλώντας χθες στην ίδια εκπομπή, έκανε αποκαλύψεις και μιλά για καθαρή συγκάλυψη. «Το μόνο που με κάνει καχύποπτη είναι η σκοπιμότητα της συγκάλυψης. Αυτό πρέπει να αποκαλυφθεί. Ποια είναι η σκοπιμότητα του μπαζώματος. Γιατί αυτή είναι η συγκάλυψη».

«Αυτό που προέκυψε από εμπειρογνώμονα που προσέλαβαν οι γονείς πρόσφατα, ότι ανιχνεύθηκαν στοιχεία χημικά τα οποία είναι απαγορευμένα και χρησιμοποιούνται στη νοθεία καυσίμων. Δηλαδή σαν να λέμε κοινώς η εμπορική αμαξοστοιχία ήταν ένα τυφλό φορτίο, μετέφερε παράνομο φορτίο και πήγαινε σε κάποιους που έχουν καύσιμα. Δεν ερχότανε σε εμάς. Λοιπόν, κάτι τέτοιο θα θέλανε να συγκαλύψουνε ή κάτι που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Πάντως αυτή η βιασύνη δείχνει απόκρυψη στοιχείων. Δεν μπορούμε να ξέρουμε εμείς. Μετέφερε χημικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τη νοθεία καυσίμων. Τα οποία από τη σύγκρουση προκάλεσαν τρομερή έκρηξη και ήταν και υψηλής καθαρότητας 95%. Κι επίσης αν ήταν νόμιμα, θα ήταν συμπληρωμένο φορτίο της εμπορικής και δεν ήτανε.

Την τυπική εντολή για το μπάζωμα την έδωσε ο κ. Αγοραστός. Φαντάζομαι σε καμία περίπτωση δεν ήταν στις αρμοδιότητές του να πάρει μία τέτοια απόφαση, οπότε θα κληθεί για εξηγήσεις και απολογίες και προφανώς θα δώσει και άλλα ονόματα. Γιατί δεν αποφασίζει μόνος του. Περιμένουμε να μας πούνε ποιος του έδωσε την εντολή. Είναι πολύ βασικό. Από πιο πάνω μάλλον, αφού ζούμε σε ένα ιεραρχικά δομημένο κράτος… από πάνω ήρθαν οι εντολές, θεωρούμε.  Μα, το είπε κιόλας. Όταν το ρώτησαν οι συγγενείς είπε “δεν ήταν δική μου πρωτοβουλία”» σημειώνει.