X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Μπλόκο από τη Φλώρινα ενάντια σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην πόλη

Με πρόσχημα την δυσαρέσκεια για την έγκριση λειτουργίας της οργάνωσης ”Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα” στην Φλώρινα, το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της Χ.Α. στην κεντρική πλατεία Μόδη και στη συνέχεια πορεία. Τα αντανακλαστικά της κοινότητα της Φλώρινας ενεργοποιήθηκαν άμεσα, με αριστερά σχήματα και κόμματα, συλλογικότητες και οργανώσεις εντός του φοιτητικού κινήματος, το εργατικό κίνημα της Φλώρινας να καλούν μαζικά σε μπλόκο των ακροδεξιών μορφωμάτων.


Την ίδια ώρα, οι οργανώσεις «Χρυσή Αυγή», «Ιερός Λόχος 2012», «Έλληνες: Η Ελλάδα υπεράνω όλων» και «Μακεδονική Σάρισα» συγκεντρώθηκαν στο νέο πάρκο Φλώρινας για να διαδηλώσουν με συνθήματα και σύντομες ομιλίες, υπό το άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας. Στους χρυσαυγίτες δεν επετράπη να μεταβούν στην κεντρική πλατεία Γ. Μόδη για να μην δημιουργηθούν επεισόδια και συμπλοκές με οργανώσεις της Φλώρινας. Δρακόντεια τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας δεν επέτρεψαν να δημιουργηθεί το παραμικρό.

Πηγή: ΝeaFlorina.gr

Σε ανακοίνωση ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά ανέφερε:

Η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής καλεί ξεδιάντροπα σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Μόδη της Φλώρινας την Κυριακή στις 18/12/2022 12.00 το μεσημέρι, με σκοπό την “υπεράσπιση της Μακεδονίας”. Μάλιστα για να επιτραπεί από τους τοπικούς μπάτσους να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο έκτρωμα, δήλωσαν πως πρόκειται για συγκέντρωση του Ιερού Λόχου.
Σε μια δυστοπική πραγματικότητα όπου τα αντανακλαστικά του κινήματος είναι στραμμένα προς αναρίθμητες κατευθύνσεις τα όργανα του κράτους αφήνουν τα περιθώρια να ξετρυπώσει κάθε λογής φασισταριό στις πόλεις μας, μόλις λίγες μέρες μετά από την ρατσιστική δολοφονία του Ρομά Κώστα Κάλο Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη με μια σφαίρα στο κεφάλι στις 5/12/2022, που δεν ήταν ούτε για τη βενζίνη ούτε για τα λεφτά.
Στην απαράδεκτη συνθήκη της φασιστικής αυτής συγκέντρωσης η κοινότητα της Φλώρινας μέχρι τώρα αντιδρά με ό,τι μέσα έχει διαθέσιμα συσπειρώνοντας αριστερά σχήματα, αριστερά κόμματα, συλλογικότητες και οργανώσεις εντός του φοιτητικού κινήματος, το εργατικό κίνημα της Φλώρινας και καλεί όσο πιο μαζικά μπορεί την πόλη και οποιοδήποτε ενδιαφέρομενο να αντισταθεί στο δρόμο σε αντισυγκέντρωση την Κυριακή 18/12/2022 11:00 το πρωί, μία ώρα πριν την επικείμενη συνάντηση του φασισταριού στην κεντρική πλατεία Μόδη.
Ο α/α χώρος της Φλώρινας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος αυτή τη στιγμή ώστε να μπορέσει να γίνει ένα κάλεσμα που θα έχει νόημα προς το ευρύτερο εγχώριο κίνημα, ωστόσο είναι αδύνατον να μην ενημερωθεί για ο,τι συμβαίνει εδώ.
Το κράτος για ακόμα μια φορά οπλίζει, δολοφονεί και χωρίς ενδοιασμούς αφήνει τα παρακρατικά σκουπίδια να μολύνουν τις γειτονιές μας.
ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΆΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ. ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΕΊΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ.

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις