Η υπόθεση αφορά τη γαλλική εταιρεία SCI Personal Ventures, για την οποία τις τελευταίες εβδομάδες έχουν έρθει έγγραφα στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Documento, σύμφωνα με τα οποία, παρότι η πλευρά Γκαρμπόβσκι ισχυρίζεται πως έχει μεταβιβάσει τις μετοχές της από τον Αύγουστο του 2016 στον ετεροθαλή αδερφό της, έγγραφα του γαλλικού κράτους την εμφανίζουν ως διαχειρίστρια και κάτοχο των μετοχών μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020.

Σημειώνεται πως αντίστοιχα, καταγραφή της δραστηριότητας της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη με την γαλλική εταιρεία δεν υπάρχει ούτε στο πόθεν έσχες του 2017 και 2018, παρότι η ίδια έχει δικαιολογήσει το 2018 έσοδά της για το 2017 επικαλούμενη τις δραστηριότητες της SCI Personal Ventures.

Κατά το πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους, τα έσοδά τους από το φορολογικό έτος του 2019 είναι 146.693,76 ευρώ, ενώ οι καταθέσεις τους φτάνουν τα 255.239,89 ευρώ και 177.848,02 δολάρια στις ΗΠΑ. Το ζευγάρια κατέχει ακόμα έξι επιβατικά οχήματα και ένα φορτηγό, ενώ οι δανειακές τους υποχρεώσεις αγγίζουν τα 565.061,04 ευρώ.

Η δημοσιοποίηση του πρωθυπουργικού πόθεν έσχες και τα ερωτήματα που προκύπτουν έρχονται μία ημέρα μετά την επεισοδιακή και παρ’ ολίγον αναβληθείσα, με ευθύνη της κυβέρνησης, συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής. Στην επίμαχη συνεδρίαση επιχειρήθηκε να αρχειοθετηθεί η περίπτωση του προβληματικού πόθεν έσχες του Κ. Μητσοτάκη, με την κυβέρνηση να κάνει πίσω απέναντι στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, και να υποστηρίζει στη συνέχεια πως κάτι τέτοιο πήγε να γίνει «εκ παραδρομής», αλλά και πως η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί από τα τέλη Ιουνίου.

Στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών για το 2019