Στον τηλεοπτικό αέρα του Open μίλησε o σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές μετά από την χθεσινή δικαστική νίκη, αυτού και το γιών του. Αναφέρθηκε στο περιστατικό αστυνομικής βίας που βίωσαν μετά την έφοδο αστυνομικών στο σπίτι τους κατά την διάρκεια εκκένωσης της διπλανής κατάληψης, αναφέροντας πως «ήταν αυτό στο οποίο προσβλέπαμε από την πρώτη στιγμή, όταν καταλάβαμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν τρόπο παρανοϊκό, που λειτουργεί ένα σύστημα. Ήμασταν τρία χρόνια σε μία μεγάλη αγωνία με πάρα πολλά προβλήματα πρακτικά και κοινωνικά, στο έλεος κάθε πικραμένου είτε πολιτικού είτε δημοσιολογούντα είτε ανώνυμων τρολ που γράφανε για μας, για τα παιδιά μου, για εμένα και τη γυναίκα μου απίστευτες βρωμιές. Να σας θυμίσω και εκείνες τις μέρες, είναι τραυματικό για αυτό το λέω, κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής ζωής είπαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα, σε πανελλήνια μετάδοση και επώνυμα, πράγματα που αποδεικνύονται πλέον ανυπόστατα. Φαινόταν ότι ήταν το μένος μίας παραταξιακής υστερίας από την πρώτη στιγμή, σε όποιον είχε μία στοιχειώδη αντίληψη και λογική».

«Από την πρώτη στιγμή και απόλυτα συνειδητά, από τη στιγμή που είμαστε δαρμένοι και δεμένοι πάνω στην ταράτσα μας, ένας γείτονας είχε την ενστικτώδη ετοιμότητα να πατήσει το κουμπί και να καταγράψει τα λόγια που ένας Έλληνας πολίτης εξέφραζε απόλυτα δομημένα και συγκροτημένα για να υπερασπιστεί τα παιδιά του, που υφίσταντο τρομερούς προπηλακισμούς και βία -δεν λέω για τον εαυτό μου τον ίδιο, για να υπερασπιστεί τη γυναίκα του που έχει βρεθεί στόχος ενός σεξιστικού παραληρήματος από ανθρώπους χωρίς πρόσωπο, από ρόμποκοπ απόλυτα κουκουλωμένους, μόνο τα μάτια τους φαίνονταν. Το μόνο που έβγαινε από το στόμα τους και τις κινήσεις τους ήταν βία και σεξιστικές βρισιές, παραληρήματα, σε όλους μας. Προσπάθησα λοιπόν με τα λόγια μου, που καταγράφηκαν και κοινοποιήθηκαν, απόλυτα δομημένα πρώτον να υπερασπιστώ τις αξίες που πιστεύουμε, δεύτερον να τους συνεφέρω -αν μπορεί κανείς να συνεφέρει τέσσερις μανιασμένους αστυνομικούς που δεν μπορείς να καταλάβεις τι τροφοδοτούσε όλο αυτό το μένος- και τρίτον να κινητοποιήσω τη γειτονιά να εμφανιστεί επιτέλους ένας εκπρόσωπος του νόμου, γιατί αυτοί οι αστυνομικοί δεν ήταν εκπρόσωποι του νόμου, να βάλει τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό», δήλωσε ο Δ. Ινδαρές για εκείνη την μέρα.

Σε σχέση με τα χαρακτηριστικά της δίκης δήλωσε πως: «Νομίζω ότι είναι απόλυτα σαφές ότι αυτό το πράγμα είχε τα χαρακτηριστικά της σύγκρουσης ενός πολίτη με μία πλευρά του κράτους που λειτουργούσε πέρα κάθε ορίου, εντελώς παράλογα και έξω από το πλαίσιο», ενώ για το κομμάτι της δίκης σαν διαδικασία είπε ότι «Το δικαστήριο το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να συνθέσει τα πραγματικά περιστατικά, κομματάκι-κομματάκι. Τι είδε ο ένας μάρτυρας, τι είδε ο άλλος. Γιατί ήταν ένα πράγμα που έπεσε στο κεφάλι μας από τον ουρανό. Ένας μετεωρίτης (…) Η τοποθέτηση της εισαγγελέα ήταν καταπέλτης».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «Θα ήθελα στη σκοτεινή πλευρά του κράτους να προσθέσω ένα ακόμα στοιχείο: οι τέσσερις αστυνομικοί κάνανε προφανώς αυτό που έχουνε μάθει να κάνουνε, δεν θέλω να το σχολιάσω. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν μια αποστολή, προφανώς ξέφυγαν, το αναγνωρίζει και το δικαστήριο. Το πρόβλημα με τη σκοτεινή πλευρά έχει να κάνει με τη συνέχεια. Δεν είναι μια ιστορία μόνο αυθαιρεσίας αστυνομικής, είναι μια ιστορία που στη συνέχεια πολλοί θεσμοί κινητοποιούνται και στήνουν μια σκευωρία που για έναν πολίτη είναι ένα πράγμα απόλυτα εφιαλτικό. Αλλά δεν διστάζουν να βάζουν κι άλλο, να προσθέτουν κι άλλη λάσπη οι ίδιοι, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».