Ο 51χρονος βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής, ενώ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Ο «Πολίτης Χίου» αναφέρει ωστόσο ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας διέμενε μόνος του και αντιμετώπιζε προβλήματα με στεφανιαία νόσο ενώ βρισκόταν στο νησί για σχεδόν δύο χρόνια.

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο πρόσφυγα σε μία εβδομάδα, καθώς τη Δευτέρα του Πάσχα έγινε γνωστός ο θάνατος 28χρονου Σομαλού, που βρέθηκε περιτριγυρισμένος από τρωκτικά.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει επιβεβαιώσει το γεγονός, αναφέροντας πως τα ακριβή αίτια θανάτου θα γίνουν γνωστά μετά από την νεκροψία που θα διενεργηθεί. Όπως ανέφερε το αρμόδιο: «Ο στρατιωτικός γιατρός που τον εξέτασε διαπίστωσε ότι ήταν νεκρός τουλάχιστον για 10 – 12 ώρες, ενώ παρατήρησε ότι είχε δύο πληγές, στο αυτί και στο αριστερό χέρι, πιθανότατα από δάγκωμα ποντικού.»

Νεκρός 28χρονος πρόσφυγας στις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης της ΒΙΑΛ

Λίγες ώρες μετά τον δεύτερο θάνατο πρόσφυγα σε μία εβδομάδα, μία 25χρονη γυναίκα από τη Σομαλία γέννησε αβοήθητη, στον δρόμο κοντά στο κέντρο κράτησης.

Όπως αναφέρει ο «Πολίτης Χίου», ελλείψει σοβαρής υποδομής για την παροχή υγειονομικής φροντίδας σε πρόσφυγες και μετανάστες, η 25χρονη γυναίκα από τη Σομαλία αναγκάστηκε να γεννήσει στην άκρη του δρόμου. Λίγα λεπτά αργότερα, έφθασε και το Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε την ίδια και το νεογέννητο παιδί της στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.