Συνολικά συνελήφθησαν 131 ύποπτοι, των οποίων οι ευθύνες προσδιορίστηκαν σε σχέση με τα κτήρια που κατέρρευσαν ή διαπιστώθηκε ότι είχαν τροποποιηθεί κατά παράβαση της χωροταξίας στους σεισμούς με επίκεντρο το Καχραμανμαράς, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν ως η «καταστροφή του αιώνα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Anadolu οι ευθύνες των 430 υπόπτων προσδιορίστηκαν στις έρευνες που ξεκίνησαν αυτεπάγγελτα από τις προϊστάμενες εισαγγελίες σχετικά με τα κτήρια που κατέρρευσαν στους σεισμούς ή διαπιστώθηκε ότι είχαν γίνει αλλαγές κατά παράβαση της χωροταξίας.

Από τους υπόπτους, οι 131 συνελήφθησαν και σε 127 από αυτούς επιβλήθηκαν μέτρα δικαστικού ελέγχου.

Ενώ 17 άτομα εξακολουθούν να κρατούνται με εντολή των προϊσταμένων των εισαγγελικών αρχών, 11 από τους υπόπτους βρέθηκαν νεκροί, 5 από αυτούς βρέθηκαν στο εξωτερικό και 54 ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις καταθέσεις τους.

Επιπλέον, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για 28 υπόπτους και διατάγματα κράτησης για 57 άτομα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ο απολογισμός των νεκρών ανήλθε στους 40.642 στις 11 επαρχίες που χτυπήθηκαν από τους σεισμούς.

Από τα 830.806 κτήρια που εξετάστηκαν, 105.000 κτήρια στη ζώνη του σεισμού έχουν διαπιστωθεί ότι έχουν καταστραφεί, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή είναι απαραίτητο να κατεδαφιστούν.