Στις δύσκολες διακομιδές, στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, και στο εξαντλημένο υγειονομικό προσωπικό, έρχεται να προστεθεί ακόμα μία τραγική πραγματικότητα, αυτή των νεκρών που δεν μπορούν να παραλάβουν τα γραφεία τελετών, από τα νοσοκομεία λόγω χιονιού.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ζητά απαντήσεις από το κράτος σχετικά με τις διακομιδές που έγιναν αυτές τις μέρες με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. «Πόσες διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών έκανε το ΕΚΑΒ προς νοσοκομεία που διέθεταν άδειες κλίνες ΜΕΘ το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη με τον χαμό που γινόταν στους δρόμους και τα νοσοκομεία λόγω χιονιού;» διερωτάται με νόημα και προσθέτει «πολύ λιγότερες. Το ΚΑΤ για παράδειγμα διαθέτει 44 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού. Πόσες διακομιδές κατέστησαν δυνατές να γίνουν σε άδεια κρεβάτια το διήμερο;».

Όπως τονίζει ο ίδιος, «λόγω της κακοκαιρίας τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία. Και είναι πολλοί λόγω κορονοϊού. Δεν χωράνε οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων».

Το «Θριάσιο» είχε το πρωί 17 νεκρούς, το «Αττικό» 21 εκ των οποίων οι 6 εκτός των αναμονών, η «Νίκαια» 8 κλπ. Παράλληλα, στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης χάλασε η μοναδική γεννήτρια που διαθέτουν. «Οι διακοπές ρεύματος πολλές. Νοσηλεύονται παιδάκια και φυλάσσονται εμβόλια στα ψυγεία. Επιτακτική ανάγκη να φτιάξει. Δεν είναι κακό να διαθέτουν και μια δεύτερη γεννήτρια».