Προκλητικός για την τεράστια αύξηση στις τιμές της ενέργειας και των προϊόντων εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης που υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμιά ακρίβεια στην αγορά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο Mega, επέλεξε να κοροϊδέψει τους πολίτες αφού χρησιμοποίησε το «επιχείρημα» ότι εάν αφαιρέσουν από τις τιμές των προϊόντων το κόστος της ενέργειας, τότε δεν υπάρχει καμία αύξηση. «Εάν αφαιρέσεις το κόστος ενέργειας από μέσα δεν υπάρχει καμία ακρίβεια στην αγορά, καμία ανατίμηση στα προϊόντα» υποστήριξε.

Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι πουλάει τηλεοπτικά η ακρίβεια, αμφισβητώντας έτσι ακόμα και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, αποτύπωσαν ρεκόρ ενδεκατίας για τον πληθωρισμό που εκτοξεύθηκε στο 4,8%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης είναι εκτός ελέγχου αφού για παράδειγμα  η τιμή του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί κατά 180%.

Ακολουθούν αυξήσεις που τρομάζουν και δείχνουν τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τα νοικοκυριά αφού καταγράφηκαν αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 45,2%, το ηλεκτρικό ρεύμα 37,8%, στο αρνί και το κατσίκι κατά 21,3% και στο ελαιόλαδο κατά 18,5%.