Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στο twitter, στην οποία έγραψε συγκεκριμένα: «Στις 25 Φεβρουαρίου το #Παιδων_Πεντελης επανέρχεται στην πλήρη λειτουργία του με το σύνολο των εφημεριών του. Είμαστε απολύτως συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα μας»

Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ της η Γεωργία Κριεμπάρδη, «η απόφαση για μετατροπή του «Παίδων Πεντέλης» σε εμβολιαστικό κέντρο για 6 εβδομάδες, διακόπτοντας την 24ωρη εφημερία, πάρθηκε με απόφαση Πλεύρη-Γκάγκα, με τους πολίτες και τους υγειονομικούς να αντιδρούν μπροστά σ’ αυτήν την παράλογη απόφαση, χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα. Γαλάζια στελέχη σε κεντρικές θέσεις, ένας κολοσσιαίος όμιλος, τρανταχτά ονόματα φαίνεται πως ήδη σχεδιάζουν το μέλλον του νοσοκομείου, και όχι προς όφελος του δημοσίου συστήματος υγείας».

Το Παίδων Πεντέλης διέκοψε τις εφημερίες του παρά το γεγονός ότι εξυπηρετούσε μεγάλο όγκο ασθενών από τα Βόρεια Προάστια, τη Βοιωτία και την Εύβοια. Προτιμάται από τους γονείς των Βορείων, καθώς έχει έμπειρο προσωπικό, καλούς χώρους, εύκολη πρόσβαση και είναι δωρεάν. Στα βόρεια υπάρχουν 2 τουλάχιστον ιδιωτικά παιδιατρικά νοσοκομεία/κλινικές που χρεώνουν υπέρογκα ποσά για τις ίδιες υπηρεσίες. Τα μεγαλύτερα είναι το παιδιατρικό της Ιασώ ΑΕ με βασικό ιδιοκτήτη τον Γεώργιο Σταματίου και το Metropolitan των Βασίλη Θεοχαράκη και Δημήτρη Σπυρίδη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην σκιά των παραπάνω, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου στις 16 Ιανουαρίου. Παρά το γεγονός ότι εκείνη την ημέρα είχε γενική εφημερία, εντός ολίγων λεπτών βρέθηκε υπό τον αστυνομικό κλοιό, καθώς δόθηκε εντολή τόσο από τον Θάνο Πλεύρη, όσο και από την Μίνα Γκάγκα να κλείσει.

Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση του γενικού γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτη Παπανικολάου: