Φρούριο είναι για ακόμη μια μέρα το 1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, αφού η αστυνομική παρουσία σήμερα είναι ακόμη μεγαλύτερη από τις άλλες μέρες, ενώ πριν λίγο σημειώθηκε ένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς της ΕΛΑΣ και μέλη της ομοσπονδίας γονέων και της ΕΛΜΕ, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.

Οι συγκεντρωμένοι από την πλευρά τους καταγγέλλουν την ΕΛΑΣ για τη στάση της, και ζητούν να πλησιάσουν για να μιλήσουν με τους διευθυντές των δύο σχολείων. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, έχει ήδη συνομιλήσει με τον υποδιευθυντή του σχολείου για να αποδεχθεί το αίτημά τους να εισέλθουν εντός του κτιρίου. «Το σχολείο ανοίγει για τους φασίστες αλλά όχι για την ομοσπονδία γονέων», τόνισε ο κ. Κοκονάς.

Τρομοκρατημένοι είναι οι καθηγητές του σχολικού συγκροτήματος των 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, όταν άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου τους επιτέθηκαν από το προαύλιο με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους διαδηλωτές, που πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το συγκρότημα.

Αυτό δήλωσε, όπως μεταδίδει το GRTimes.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, ο οποίος πραγματοποίησε συνάντηση με την διεύθυνση του σχολείου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί μετά τα βίαια γεγονότα. Όπως είπε, στους κόλπους των εκπαιδευτικών επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι «έχει καθυστερήσει η ταυτοποίηση όλων των δραστών».

«Κατά την γνώμη μας ευθύνη έχει και η αστυνομία που με την ανοχή της άφησε να δημιουργηθούν όλα αυτά μέσα στο σχολείο. Ταυτόχρονα, πρέπει εδώ και τώρα να προχωρήσουν όλες οι εκπαιδευτικές διαδικασίες για να απομακρυνθούν αυτά τα παραβατικά στοιχεία μέσα από το σχολείο», επισήμανε.

Η κατάσταση, όπως είπε στη συνέχεια, εξομαλύνεται, με τους μαθητές να επιστρέφουν στο σχολείο, αλλά το ζήτημα είναι πως αυτό που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες στο ΕΠΑΛ, είναι κάτι που υπάρχει από καιρό και «δεν πέφτουμε από τα σύννεφα», ανέφερε.

«Άφησαν να παρεισφρήσουν ακροδεξιά – φασιστικά στοιχεία μέσα στο σχολείο για τα οποία είχε γνώση και ήξερε»

«Γι’ αυτό έχει ευθύνη και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και η Δευτεροβάθμια που άφησε όλο αυτό το διάστημα να παρεισφρήσουν ακροδεξιά – φασιστικά στοιχεία μέσα στο σχολείο για τα οποία είχε γνώση και ήξερε», τόνισε, επισημαίνοντας ότι: «Το κλίμα θα αλλάξει, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία χωρίς κουκούλες. Δεν πρέπει να φοβούνται. Όλο αυτό το φασιστικό μόρφωμα που υπάρχει μέσα σε αυτό το σχολείο θα σπάσει και εμείς θα είμαστε αυτοί που θα μπούμε μπροστά».

«Το υπουργείο κρατάει ίσες αποστάσεις για την βία από όπου και αν προέρχεται»

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τα μορφωτικό δικαιώματα των μαθητών και στον αγώνα που δίνουν ενάντια στα φασιστική στοιχεία που μπαίνουν στο σχολείο και τους απειλούν», δήλωσε η εκπαιδευτικός, Φωτεινή Ιμβριώτη.

«Είναι τρομοκρατημένοι και καθηγητές και μαθητές γιατί υπάρχει αυτό το κλίμα. Σε αυτό φταίει η πολιτική του υπουργείου που κρατάει ίσες αποστάσεις για την βία «από όπου και αν προέρχεται» και δεν ξεκινούν από το γεγονός ποιοι ασκούν την βία στα παιδιά και στους καθηγητές».