Αστυνομικοί χτύπησαν τον Ορέστη Καττή και τον συνέλαβαν μέσα στην πολυκατοικία που μένει, μπροστά στη μητέρα και την αδελφή του, τις οποίες επίσης χτύπησαν όπως και άλλους συγκεντρωμένους. Έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, που συγγενείς και φίλοι είχαν πάει να δουν τον κρατούμενο, η αστυνομία προχώρησε σε προπηλακισμούς και συνέλαβε τον πατέρα, την αδελφή του, τον οικογενειακό τους φίλο και τον άλλο φοιτητή-κάτοικο της περιοχής.

Μάλιστα, ο πατέρας του υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε με καθυστέρηση φρουρούμενος στο νοσοκομείο που χρειάστηκε νοσηλεία, ενώ η αδελφή του χτυπήθηκε στο κεφάλι και το χέρι και δέχτηκε λεκτική βία μέσα στο Α.Τ. Όλοι βρίσκονται κατηγορούμενοι για πλήθος αδικημάτων όπως: διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, εξύβριση, παραβίαση μέτρων Covid, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής.

Σήμερα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 9), για τους συλληφθέντες της 17ης Νοεμβρίου του 2020, μετά το πέρας της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.