Η δικηγόρος, σημειώνει ότι ψυχολόγοι βρέθηκαν κοντά της μόνο στις καταθέσεις της και όταν την καλούσαν επανειλημμένα να αναγνωρίσει υπόπτους και συμπληρώνει ότι «είναι σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Κλαίει συνέχεια, δεν κοιμάται, έχει εφιάλτες, δεν θέλει να βγει έξω. Είναι κλεισμένη μέσα σε ένα σπίτι», είπε η κα Ταραχοπούλου, που σε άλλο σημείο προσέθεσε ότι «θέλει να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που της έκαναν ό,τι της έκαναν».

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο και για τον άνθρωπο που την φροντίζει, να γνωρίζει τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερθεί και να της μιλήσει, να την “ανοίξει”. Δεν έχει καμία ψυχολογική υποστήριξη» είπε η κ. Ταραχοπούλου για να σημειώνει ότι έχει επικοινωνία με τη μητέρα της, η οποία παραμένει προφυλακισμένη.

Προσθέτει, επίσης, πως ούτε στο Χαμόγελο του Παιδιού είχε ψυχολογική υποστήριξη η 12χρονη, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για την απουσία ουσιαστικών υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας, η δικηγόρος απάντησε με νόημα «να ρωτήσουμε την κυρία Μιχαηλίδου».

Η Ασπασία Ταραχοπούλου, τέλος, επισήμανε ότι «η κα Εισαγγελέας Ανηλίκων στην παραγγελία που εξέδωσε λέει ρητά ότι πρέπει να υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη της 12χρονης, όλων των παιδιών και των ανθρώπων που τα φροντίζουν. Γιατί και αυτοί δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν σε αυτά τα παιδιά, που έχουν υποστεί τέτοια ψυχολογική πίεση».