Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστολή, που δημοσιεύει το Δίκτυο Σπάρτακος, «εχουν βουλώσει οι βόθροι, βρωμάνε τα σιφόνια και οι αναθυμιάσεις του θαλάμου είναι άκρως ανθυγιεινές», ενώ «τα σεντόνια και οι κουβέρτες από τα κρεβάτια που κοιμόμαστε είναι γεμάτα κοριούς». Μάλιστα, η επιστολή αναφέρει πως «το στρατόπεδο έχει μόνο 2 πλυντήρια και τα χρησιμοποιούν για να πλένουν τις στολές των Ανώτερων Αξιωματικών για να είναι σένιοι μπροστά στον Ταξίαρχο», ενώ «προσπαθούμε μόνοι μας οι φαντάροι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα πλένοντας στο χέρι αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα», καθώς «πρέπει να γίνει απεντόμωση».

Σύμφωνα δε με την επιστολή και τις φωτοφραφίες που τη συνοδεύουν, υπάρχουν «κατσαρίδες μαγειρεμένες στα ταψιά με το φαγητό», με τους καταγγέλοντες να κάνουν λόγω για «ξεκάθαρα αδιαφορία».

«Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ και η ΔΕΕ αυτές τις καταγγελίες; Είναι δυνατόν το 2022 να Υποχρεώνουν τους νέους σε μια τόσο άθλια και αισχρή Στρατιωτική Θητεία;
Να τρώνε οι φαντάροι κατσαρίδες και να κοιμούνται μέσα σε αποικίες Κοριών; Και να συμβαίνουν όλα αυτά ενώ δίνονται δεκάδες δις ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς;
Γιατί δεν ασχολείται κανείς όλα αυτά; την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) την απασχολούν μόνο οι συνεκπαιδεύσεις με τους Αμερικανούς και να εκπαιδεύει τις Ειδικές Δυνάμεις των Βαλκανικών κρατών για λογαριασμό του ΝΑΤΟ;» αναρωτιέται το Δίκτυο Σπάρτακος, απαιτώντας «την παρέμβαση της Ιεραρχίας για την επίλυση των ακραίων και επικινδύνων προβλημάτων».

«Αυτοί που μας Υποχρεώνουν σε Υποχρεωτική Στρατιωτική Θητεία πρέπει να αναλάβουν και όλο το οικονομικό κόστος της θητείας αυτής. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» καταλήγει το Δίκτυο Σπάρτακος.