Την επιστολή, η οποία συντάχθηκε με πρωτοβουλία της Ολλανδής δημοσιογράφου Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, στην οποία είχε επιτεθεί λεκτικά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέδωσε αντιπροσωπεία στους ευρωβουλευτές των Πρασίνων, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσαν για το ζήτημα των παράνομων επαναπροωθήσεων.

Το κείμενο υπογράφουν 24 δημοσιογράφοι από διάφορα μέσα και σε αυτό, ουσιαστικά, επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην Εξεταστική Επιτροπή που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή και ζητούν από την Pega και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να υποβληθούν τα τηλέφωνά τους και άλλες συσκευές σε έλεγχο για ενδεχόμενη παγίδευσή τους από κακόβουλο λογισμικό.

Οι δημοσιογράφοι και οι ξένοι ανταποκριτές που υπογράφουν είτε έχουν άμεση σχέση με την υπόθεση, καλύπτοντας το μεγάλο σκάνδαλο, είτε υπάρχουν υποψίες για ενδεχόμενη μόλυνση των τηλεφώνων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωβουλευτές των Πρασίνων, που βρέθηκαν χθες στον Έβρο και σήμερα θα πάνε στη Μυτιλήνη, δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν το αίτημα προς την αρμόδια επιτροπή.

Αναλυτικά το κείμενο: