Η Στέβις-Γκρίντνεφ συνυπογράφει το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ των New York Times, το οποίο αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενέκρινε την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη από την Intellexa.

«Έλληνας-θύμα του Predator, άτομο που ήταν αφοσιωμένος στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μου είπε: Ξέρω ότι με χάκαραν. Ξέρω τι ντροπιαστικά πράγματα υπάρχουν στο κινητό μου. Πώς μπορώ να μιλήσω; Επίσης ανησυχώ, ότι αν μιλήσω, η αντιπολίτευση θα το εκμεταλλευτεί», αναφέρει η Στέβις-Γκρίντνεφ σε ανάρτησή της.

«Κρίσιμο πρόβλημα στο ρεπορτάζ από την Ελλάδα ήταν ότι τα νέα θύματα του Predator δεν ήθελαν να μιλήσουν. Μίλησα με 7 άτομα που επιβεβαίωσαν ότι είχαν χακαριστεί. Δεν τους περιλάβαμε, γιατί αρνήθηκαν να ελεγχθούν τα κινητά τους από την σήμανση. Χρειαζόμασταν αποδείξεις. Επέλεξαν να μην το κάνουν», προσέθεσε.

«Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι το Predator είναι προϊόν της ΕΕ! Η Intellexa όχι μόνο έχει τα γραφεία της στην Ελλάδα και πουλάει από εκεί, αλλά μεταφέρει επίσης τα έσοδά της μέσω μιας εταιρείας που έχει έδρα στην Ιρλανδία. Οι ελληνικές & ιρλανδικές αρχές δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον να ελέγξουν τις δραστηριότητές της», συμπλήρωσε.