Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής τη Πέμπτη στην Αθήνα, συνελήφθησαν τρία άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν φρουρούμενα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στον εισαγγελέα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα.

Συλλήψεις στην Αττική από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Πιο συγκεκριμένα στον έναν 42χρονο, ο οποίος φέρεται να νοίκιαζε την αποθήκη στο Κουκάκι, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας βρέθηκαν εκρηκτικά, πυροκροτητές και σφαίρες για Καλάσνικοφ, απαγγέλθηκε κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος.

Στους άλλους δύο συλληφθέντες, μια γυναίκα 36 ετών και έναν άνδρα 38 ετών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς όπως μετέδωσε τη Πέμπτη το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο σπίτι όπου συνελήφθησαν βρέθηκαν δύο πιστόλια.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν, όπου ζήτησαν προθεσμία, την οποία και έλαβαν για τη Δευτέρα. Στα δικαστήρια, τους τρεις συλληφθέντες ανέμεναν περίπου 40 συγκεντρωμένοι, οι οποίοι και αποκλείστηκαν στην είσοδο των δικαστηρίων.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία αναφορικά με τις συλλήψεις και τα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής, στην αποθήκη στο Κουκάκι φέρεται να βρέθηκαν:

-Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι:

  • (7) κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου (1.600) gr. (αμμωνίτιδα),
  • (14) κοινοί πυροκροτητές, (2) ηλεκτρικοί πυροκροτητές, (2) πυροκροτητές Nonel, (1) κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου ( Kalashnikov ).

-Στις οικίες των συλληφθέντων:

  • πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων)
  • (2) πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Επιπλέον η αντιτρομοκρατική, εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής των συλληφθέντων σε τρομοκρατική οργάνωση και αντίστοιχες ενέργειες με όπλα και εκρηκτικά, χωρίς όμως να έχει μέχρι στιγμής πειστήρια στα χέρια της που να τους εμπλέκουν σε κάποια τέτοια υπόθεση. Παράλληλα εξετάζεται και η συμμετοχή τους «σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου».

Όπως μετέδωσε το «CNN Greece» στελέχη της αντιτρομοκρατικής υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία αμφιβολία, ότι πίσω από την όλη επιχείρηση της αστυνομίας και τις συλλήψεις βρίσκεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς εξέταση. Ωστόσο όπως έκανε γνωστό η ΕΡΤ, τα δύο όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του 38χρονου, είναι καθαρά και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμία εγκληματική ενέργεια. Τα υπόλοιπα ευρήματα παραμένουν υπό εξέταση.

Ο «εκδότης του βιβλίου του Παλαιοκώστα» και τα fake news

Μια πληροφορία που διακινήθηκε από πλήθος συστημικών ΜΜΕ, αφορούσε το βιβλίο του εδώ και 11 χρόνια δραπέτη από τις φυλακές Κορυδαλλού, Βασίλη Παλαιοκώστα, πληροφορία ωστόσο που διαψεύστηκε όπως μεταδίδει το «e-tetradio», από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων.