Σύμφωνα με ανακοινώσεις, σήμερα στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί μαθητική και φοιτητική πορεία με σημείο έναρξης τα Προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών στο κέντρο. Σημειώνεται ότι ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», με εντολή της αστυνομίας, είναι κλειστός από τις 09:00 το πρωί.  Στις 16:00 υπάρχει κάλεσμα σε συγκέντρωση στη γειτονιά των Εξαρχείων και συγκεκριμένα στις οδούς Βαλτετσίου και Μπενάκη. 

Επί ποδός 4.200 αστυνομικοί στην Αθήνα και συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αστυνομικοί από την Ομάδα ΔΡΑΣΗ, την Υ.ΜΕ.Τ, την ΥΑΤ, άνδρες και γυναίκες της Ασφάλειας θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία του κέντρου. Ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνει τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα drones. Παράλληλα στον δρόμο και τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»).

Στις 18:00 πλήθος συλλογικοτήτων καλούν σε πορεία που θα ξεκινήσει επίσης από τα Προπύλαια. Πιο αργά το βράδυ και συγκεκριμένα στις 21:00 υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη στα Εξάρχεια.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία μαθητών και φοιτητών με σημείο έναρξης την Καμάρα. Στις 18:00 υπάρχει επίσης κάλεσμα από συλλογικότητας για συγκέντρωση στην Καμάρα.