Οι Τούρκοι αγωνιστές Harika Kızılkaya, ο Burak Ağarmış, ο Özkan Güzel και ο Erdoğan Çakır, ήταν Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες εκδιωγμένοι από το ερντογανικό καθεστώς. Η Harika και ο Burak έγιναν γνωστοί από τη δίκη των 11 Τούρκων αγωνιστών, αφού αρχικά καταδικάστηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη πρωτοδίκως για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, έως ότου να αθωωθούν στο Εφετείο, απόφαση η οποία εν τέλει ζήτησε να αναιρεθεί ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης

Όπως αναφέρει το Λαϊκό Μέτωπο, τόσο η Harika και ο Burak όσο και άλλοι δύο Τούρκοι αγωνιστές έπεσαν νεκροί στις όχθες του ποταμού Έβρου σε τουρκικό έδαφος, με τις συνθήκες της δολοφονίας τους να μην έχουν διευκρινιστεί. Ακόμη καταγγέλλεται ότι μετά από τρεις ημέρες από τη δολοφονία, δεν έχουν παραδοθεί τα σώματά τους στα οικεία τους πρόσωπα.

Το Λαϊκό Μέτωπο καλεί σήμερα 3/11 στις 18:00 σε πορεία διαμαρτυρίας στην Τουρκική Πρεσβεία.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και κείμενο

«Ο φασισμός της κυβέρνησης του AKP με τις σφαγές επαναστατών, δεν θα καταστρέψει την ελπίδα της επανάστασης και του σοσιαλισμού. Θα συνεχίσουμε να είμαστε η ελπίδα και να μεγαλώνουμε την ελπίδα στα εδάφη της Τουρκίας. Περιμένουμε τους ανθρώπους μας από την Τουρκία και τους Έλληνες φίλους και συντρόφους μας στη διαδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε, μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Ημερομηνία 3 Νοέμβρη
Ώρα: 18:00

HARIKA KIZILKAYA – ΑΘΑΝΑΤΗ
BURAC AGARMIS – ΑΘΑΝΑΤΟΣ
OZKAN GUZEL – ΑΘΑΝΑΤΟΣ
ERDOGAN CAKIR – ΑΘΑΝΑΤΟΣ»

Ο θάνατός τους σκόρπισε τη θλίψη. To Halkin Sesi Radyo έγραψε: «Θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε αν ήθελαν. (…) Έγιναν επαναστάτες. Τα έκαναν όλα. Έγιναν ελπίδα».

“Θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε αν ήθελαν.

Θα μπορούσαν να είναι ο καλύτερος δάσκαλος, ο καλύτερος δικηγόρος, θα μπορούσαν να τραγουδήσουν το πιο όμορφο λαϊκό τραγούδι, θα μπορούσαν να γυρίσουν την καλύτερη ταινία, η Χαρίκα θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει σε αυτήν.

Ο Μπουράκ θα μπορούσε να πάει στο διάστημα αν το ήθελε.

Έγιναν επαναστάτες. Τα έκαναν όλα. Έγιναν ελπίδα”.