Ρεσιτάλ έδωσε για ακόμη μία φορά ο έκπτωτος συνδικαλιστής Σταύρος Μπαλάσκας, αφού λίγες ώρες μετά την εξιχνίαση της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά, εμφανίστηκε σε πρωινές εκπομπές, δίνοντας οδηγίες στους επίδοξους γυναικοκτόνους, έτσι ώστε να τη βγάζουν καθαρή μετά από κάποιο έγκλημα.

«Είναι βλάκας» είπε ο Σ. Μπαλάσκας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA σχετικά με τον δολοφόνο στα Γλυκά Νερά, «διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στον θυμό του και μέσα στο ότι τα έχασε και τρελάθηκε, εάν έπαιρνε την αστυνομία δε θα έτρωγε ούτε 4 χρόνια φυλακή».

Τα μαθήματά του συνέχισε και στον ΣΚΑΙ, λίγο αργότερα που είπε σχεδόν τα ίδια: «αν αυτός ο άνθρωπος όταν σκότωσε την Καρολάιν έπαιρνε το 100 και έλεγε ελάτε τσακώθηκα με τη γυναίκα μου, ξέφυγα και τη σκότωσα, θα είχε άλλη αντιμετώπιση».

Το ότι τα παραπάνω μπορούν να αποθαρρύνουν πολλές γυναίκες και θύματα κακοποίησης από το να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να καταγγείλουν ενδοοικογενειακή βία ή οποιοδήποτε έγκλημα εις βάρος τους, είναι κάτι που δεν απασχολεί τον Σταύρο Μπαλάσκα, ο οποίος φαίνεται να απολαμβάνει τη δημοσιότητα, χωρίς να είναι φειδωλός στα σχόλιά του.

Υπενθυμίζεται πως λίγες μέρες πριν, είχε ισχυριστεί πως είναι «θέμα τύχης πότε θα σου στρίψει το μυαλό» σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ότι οι αστυνομικοί περνούν από ψυχιατρικό έλεγχο κάθε πέντε χρόνια. «Ε, πόσα να τα κάνουμε; Κάθε έξι μήνες;» είχε πει χαρακτηριστικά.