Δύο μήνες μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου από την αστυνομία κλήθηκαν οι γονείς τους για να καταθέσουν σχετικά με το συμβάν. Οι γονείς κατέθεσαν 21 φωτογραφίες και ένα βίντεο στα οποία εμφανίζονται οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου στις 14.6.2020 έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, μέσα στο όχημα μεταφοράς κατά την προσαγωγή του, αλλά και στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αυγή», στα ντοκουμέντα εμφανίζονται οι τρεις αστυνομικοί των ΟΠΚΕ και ένας των ΜΑΤ (εκτιμάται ότι ήταν διμοιρίτης, γιατί δεν είχε ασπίδα στο χέρι) που τον χτύπησαν έξω από τα δικαστήρια.

Στις φωτογραφίες φαίνεται επίσης πολύ καθαρά το πρόσωπο του αστυνομικού της ασφάλειας που είχε βασανίσει στη συνέχεια τον Β. Μάγγο στο τμήμα, πρόσωπο το οποίο υπέδειξε με απόλυτη σιγουριά πριν πεθάνει, αναφέρει το δημοσίευμα.

Στην αστυνομία παραδόθηκαν επίσης οι ιατρικές γνωματεύσεις που αναφέρουν τις βλάβες τις οποίες είχε υποστεί ο Β. Μάγγος (πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά, θλάση στο συκώτι και στη χοληδόχο κύστη) καθώς και το εξιτήριο από το Νοσοκομείο Βόλου.

Παραδέχεται την αστυνομική βία κατά του Β.Μάγγου προ μηνός ο Χρυσοχοϊδης, επιμένει στην «στοχοποίηση»

Όλα αυτά τα στοιχεία παραδόθηκαν μόλις πριν λιγες ημέρες από τους γονείς του καθώς τώρα αποφάσισαν να τους εξετάσουν ως μάρτυρες στην Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση.

Πράγμα που σημαίνει, με δεδομένο ότι η ΕΔΕ είναι προκαταρκτική και όχι κανονική, «ότι διερευνάται ακόμα αν υφίσταται βάναυση συμπεριφορά των αστυνομικών εις βάρος του γιου μας στο γεγονός που διαδραματίστηκε μπροστά στα δικαστήρια του Βόλου» σχολιάζει ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου.

«Παρά το γεγονός ότι ο Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε δημόσια πως θα γίνει ΕΔΕ, αυτή τη στιγμή βλέπουμε προσπάθεια καθυστέρησης της υπόθεσης ίσως και υποβάθμιση» τονίζει ο Γ. Μάγγος.
Σημειώνεται ότι η οικογένεια έχει καταθέσει αίτηση στις 10 Αυγούστου στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας προκειμένου, ως έχοντες έννομο συμφέρον, να της γνωστοποιηθούν: τα ονόματα των αστυνομικών οι οποίοι εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό του γιου τους έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, μέσα στο όχημα μεταφοράς κατά την προσαγωγή του, αλλά και στο αστυνομικό τμήμα.

Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου