Σύμφωνα με το capital.gr και το ρεπορτάζ της Βάσως Αγγελέτου, η απόφαση είναι ειλημμένη σε ότι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς όπως αναφέρουν σχετικές πηγές, η εκτίναξη του κόστους κατασκευής (λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία), αλλά και η ενεργειακή κρίση που ακολούθησε, καθιστούν απαγορευτική την υλοποίηση της επένδυσης που ανερχόταν σε 121 εκατ. ευρώ και άρα αποχωρεί από το έργο.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, στα σχέδια της τράπεζας Πειραιώς ήταν να μεταφέρει στον πύργο γραφείων που θα κατασκευαστεί στο Επιχειρηματικό Κέντρο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης όλες τις κεντρικές της υπηρεσίες. Αυτές σήμερα  στεγάζονται σε 18 διαφορετικά κτήρια στο κέντρο της Αθήνας και αυτή η κίνηση θα εξοικονομούσε περί τα 10εκατ. ευρώ για την επιχείρηση, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της. Η επικείμενη μετάθεση του χρόνου ολοκλήρωσης των έργων κατά ένα με δύο έτη (αντί για το αρχικό χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε ολοκλήρωση της πρώτης φάσης υλοποίησης ως το 2025) έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόσυρση της επένδυσης, η οποία ήταν συμφωνημένο να ολοκληρωθεί εντός της πρώτης φάσης του έργου.

Όσον αφορά την κατάσταση με τη Eurobank, το capital.gr γράφει ότι η τράπεζα βρίσκεται σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης της σχετικής συμφωνίας επένδυσης (σ.σ. ύψους 140 εκατ. ευρώ σε έκταση 18 στρεμμάτων, όπου θα ανεγερθούν γραφεία συνολικής έκτασης  40.000 τμ.). Ξεκαθαρίζουν ωστόσο οι ίδιες πηγές, πως η απόφαση της αποχώρησης της Eurobank δεν είναι ειλημμένη.