Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Radio North 98», ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, υπογράμμισε πως ήταν λανθασμένη η κίνηση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα για τον τουρισμό το καλοκαίρι, επισημαίνοντας ότι ακόμα και από τη στιγμή που έγινε αυτό, είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να έχουν κλείσει νωρίτερα τα σύνορα.

«Είναι προφανές ότι κακώς ανοίξαμε. Είναι προφανές. Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Τι το συζητάμε; Αυτό είναι αυτονόητο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο Χάρης Θεοχάρης είχαν υπερασπιστεί την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα για τον τουρισμό, με τον πρωθυπουργό να ισχυρίζεται πως το άνοιγμα των συνόρων ήταν «μεθοδικό» και τον υπουργό Τουρισμού να υποστηρίζει πως «η Ελλάδα έχει αναγνωριστεί διεθνώς για την επιτυχία της στο ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού».

Παράλληλα, ο Δ. Βαρτζόπουλος ανέφερε πως «το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει κάποια στιγμή, αλλά προσωπική μου άποψη είναι πως η εστίαση και η διασκέδαση δεν πρέπει να ανοίξουν ούτε μετά τις γιορτές, τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα».

Σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό διασωληνωμένων και τις ΜΕΘ, ζήτησε να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας. «Πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας ώστε να νοσηλεύει covid περιστατικά σε κλίνες ιδιωτικών κλινικών, για να αρχίσουν να επανέρχεται στα Δημόσια Νοσοκομεία σε λειτουργία ο βασικός κορμός των κλινικών που εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά και χρόνιες παθήσεις. Η χρήση κλινικών του ιδιωτικού τομέα για covid περιστατικά κατά την άποψή μου, έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό».