Κληθείσα να δώσει απαντήσεις για την άνευ προηγουμένου αθλιότητα στην οποία προχώρησε ο Κ. Κυρανάκης, βάζοντας στο στόχαστρο τον έναν από τους ανθρώπους που ξυλοκοπήθηκαν άγρια, κατονομάζοντας τον δημοσίως και καταλήγοντας να λέει ότι επιχείρησε να αποσπάσει το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού – η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε το παρακάτω:

«Υπάρχει βίντεο -δεν το έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση- που δείχνει την εικόνα ξυλοδαρμού ενός εκ των συλληφθέντων. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι η κυβέρνηση δεν δρα ως κουκουλοφόρος. Υπάρχουν πρόσωπα γνωστά. Υπάρχει περιστατικό που διερευνάται και σε κάθε περίπτωση πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα, είναι πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα».

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο OPEN, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έδωσε στον αέρα το όνομα ενός εκ των θυμάτων της αστυνομικής βίας που έχουν βρεθεί να είναι κατηγορούμενοι σε αυτή την υπόθεση, ενώ με ασφαλίτικη λογική υποστήριξε ότι ανήκει στη συλλογικότητα Ταξική Αντεπίθεση και ότι πρόσφατα είχε συμμετάσχει σε διαμαρτυρία για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, στο υπουργείο Υγείας.

«Προσπάθησε να αρπάξει όπλο αστυνομικού», φακέλωμα πολιτών και παραβίαση προσωπικών δεδομένων από τον Κυρανάκη