Αιχμές κατά αστυνομικών για αδικαιολόγητη βία άφησε εισαγγελέας της έδρας κατά τη διάρκεια δίκης στο Αυτόφωρο Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη. Κατηγορούμενος ήταν ένας 23χρονος οδηγός μοτοποδηλάτου που συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο νεαρός υδραυλικός το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης ενώ οδηγούσε το μοτοποδήλατο του, βρέθηκε κατηγορούμενος για βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση), για απείθεια και για παράβαση του ΚΟΚ, καθώς δεν έφερε μαζί του το δίπλωμα οδήγησης. Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο «δήλωσα το ονοματεπώνυμό μου αλλά τους είπα ότι δεν είχα μαζί μου τα χαρτιά και ζήτησα να πάρω ένα τηλέφωνο τη μάνα μου για να μου τα φέρει. Το σπίτι μου είναι 70 μέτρα πιο μακριά. Δεν αντιστάθηκα. Δεν ήθελα όμως να με ρίξουν κάτω επειδή βρισκόμουν στη γειτονιά μου και δεν ήθελα να γίνω ρεζίλι. Τελικά με έριξαν στο έδαφος μπρούμυτα και μου πέρασαν χειροπέδες. Τραυματίστηκα στην κοιλιά».

Ο Εισαγγελέας της έδρας Κώστας Βαλαβάνης, σύμφωνα με το  grtimes.gr, έκρινε τη διαδικασία από τους αστυνομικούς «προσβλητική κατάσταση για την προσωπικότητα του ελεγχόμενου». Όπως είπε στην αγόρευση του «νόμιζαν ότι έχουν μπροστά τους τον Ρωχάμη» και προχώρησε σε συστάσεις προς τους δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς που προσήλθαν στο δικαστήριο για να καταθέσουν. «Προσέξτε! Δεν οδηγούνται σιδηροδέσμιοι οι πολίτες όταν πρόκειται να εξακριβώσουμε τα στοιχεία ταυτότητας».

Για να επισημάνει «μπορεί να πέσετε σε κάποιον ο οποίος θα έχει την οικονομική δυνατότητα να σας κυνηγήσει και δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε…».

Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορούμενου για την αντίσταση και για την απείθεια ενώ ζήτησε την ενοχή του για έλλειψη άδειας οδήγησης. Ωστόσο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον 23χρονο για παράβαση του ΚΟΚ και για απείθεια, ενώ τον αθώωσε για το αδίκημα της «βίας κατά υπαλλήλων» και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος. Η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.