Διαψεύδουν τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με το νούμερο που έδωσε για το ποσοστό των εμβολιασθέντων υγειονομικών οι Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου Παπανικολάου και Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Η τηλεοπτική εμφάνιση στον Ant1 του Άδωνι Γεωργιάδη την περασμένη Τετάρτη και η ευθεία επίθεση του στους υγειονομικούς επειδή «είναι προτελευταίοι στην Ευρώπη σε ποσοστό (62,5%) εμβολιασθέντων» και «ντροπή τους» δεν έμεινε αναπάντητη.

Ο Νίκος Καπραβέλος επεσήμανε, μιλώντας στο OPEN, ότι δεν είναι σωστά τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός. Τόνισε μάλιστα ότι η συντριπτική πλειοψηφία γιατρών και νοσηλευτών είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν φυσική ανοσία, γιατί ήταν μεγάλο το ποσοστό που νόσησε με κορονοϊό. Υπογράμμισε, δε, ότι ποσοστό ανεμβολίαστων εντοπίζεται στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος με τη σειρά του, εξήγησε, μιλώντας στο OPEN, ότι το ποσοστό των εργαζομένων στα νοσοκομεία που είτε έχει εμβολιαστεί είτε έχει φυσική ανοσία είτε δεν μπορεί με ιατρική οδηγία να εμβολιαστεί ξεπερνά το 80%. Ο ίδιος υπενθυμίζουμε πως είχε υπογραμμίσει ότι εκ του πονηρού γίνεται η κατασυκοφάντηση των υγειονομικών με στόχο να τους αποδοθεί ευθύνη για τη διασπορά στα νοσοκομεία τη στιγμή που δεν έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα.