Το θέμα απολύσεων ανεμβολίαστων εργαζομένων επανέφερε εκ νέου ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προϊδέασε για απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα. «Αυτό που είπα είναι ότι από τη θέση που βρίσκομαι γνωρίζω ότι τέτοιες απολύσεις έχουν γίνει και εκτιμώ απ’ την εξέλιξη των αριθμών και του φόβου ότι θα γίνουν και στο μέλλον» ανέφερε. «Δεν έχω καμιά προτροπή, αντιθέτως προτρέπω τις επιχειρήσεις να μην προχωρούν σε απολύσεις αλλά να εξαντλούν κάθε άλλο διαθέσιμο μέσο», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση που έχει και προβλήματα συνταγματικότητας μέχρι να γίνουν όσα πρέπει σχετικά με το εμβόλιο και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να πάρει μια τέτοια απόφαση. Συμπλήρωσε όμως πως βούληση της κυβέρνησης είναι οι εμβολιασμένοι να μην ξαναμπούν για κανένα λόγο σε καραντίνα και να μην υποστούν περιορισμούς, ενώ προέβλεψε ότι το φθινόπωρο και τον χειμώνα η είσοδός σε κλειστούς χώρους στην εστίαση και αλλού θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όσους έχουν νοσήσει.

Επανέλαβε δε ότι οι προβλέψεις για τον χειμώνα που έρχεται είναι ζοφερές λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα και τόνισε ότι η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός. «Αλλά δυστυχώς», όπως είπε, «ένα μέρος της κοινωνίας, είτε από φόβο, είτε γιατί θεωρεί ότι κάνει αντίσταση στην κυβέρνηση, είτε γιατί υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας, έχει συνασπιστεί σε ένα κίνημα ανεύθυνων που βάζουν σε κίνδυνο τόσο τη δική τους ζωή, όσο και των γύρω τους».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θυμήθηκε και τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας λέγοντας υπερήφανα σε μια απίστευτη δήλωση ότι δεν έκλεισε δυο αλλά επτά νοσοκομεία. «Σύμβολο χυδαιότητας» τον χαρακτήρισε ο Χρήστος Γιαννούλης με τον Άδωνι Γεωργιάδη να του απαντά ότι είναι ο πιο χυδαίος πολιτικός στην Ελλάδα και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι «εάν το λέτε εσείς είναι τιμή μου».

Από τον Ιούνιο μάλιστα, ακολουθώντας την επικίνδυνη λογική του διαχωρισμού των πολιτών σε δύο κατηγορίες, που εδραιώθηκε από τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσον αφορά τα προνόμια στους εμβολιασμένους, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έθεσε επί τάπητος το δικαίωμα του επιχειρηματία να απολύει κάποιον εργαζόμενο ο οποίος αρνείται να εμβολιαστεί. «Όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της αποφάσεως του» είπε και πρόσθεσε πως «στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση». Ο υπουργός, χρησιμοποιώντας τη συνήθη φρασεολογία του περί «ψεκασμένων», τόνισε πως αντιλαμβάνεται την ανησυχία που είναι κατανοητή και σεβαστή, αλλά δεν μπορούν οι λίγοι να καταστρέψουν τους πολλούς.

Τον Ιούλιο μάλιστα επανέφερε το θέμα. «Σίγουρες οι απολύσεις εργαζομένων όταν υπάρχει περίπτωση να καταστραφεί η επιχείρηση» δήλωσε κυνικά ο υπουργός, ενισχύοντας ένα κλίμα σύγχυσης που προκαλούν οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης περί απολύσεων ανεμβολίαστων. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά και παραδείγματα εργαζομένων που απολύθηκαν, πετώντας το μπαλάκι στο δικαστήριο να κρίνει αν είναι δικαιολογημένη ή όχι μία απόλυση.