Κατά τη διάρκεια των βάρβαρων βομβαρδισμών της Γάζας και της διάπραξης νέων εγκλημάτων από την κυβέρνηση του Ισραήλ κατά αμάχων, κατά της ανθρωπότητας, η Ελληνική κυβέρνηση κράτησε σκληρή φιλοϊσραηλινή στάση, στηρίζοντας μέχρι κεραίας το Νετανιάχου. Η μόνη στιγμή που ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, έκανε λόγο για τους αμάχους, τα παιδιά, τις γυναίκες που δολοφονούνταν, ήταν όταν, από τη Ραμάλα, είχε χαρακτηρίσει «προβληματική» την ανθρωπιστική κατάσταση – μια ιδιαίτερα αποφορτισμένη περιγραφή, ακόμη και για υπουργό Εξωτερικών.

Σε εκείνη τη μίνι περιοδεία του, λίγο πριν την ανακωχή, ο Νίκος Δένδιας, προέβη και σε μια δέσμευση, δημόσια και καταγραμμένη από το ίδιο το υπουργείο: υποσχέθηκε την συνδρομή της Ελλάδας στην περίθαλψη των τραυματιών – πολλοί εκ των οποίων ήδη έχουν χάσει τη μάχη ή συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Εδώ να προστεθεί ό,τι ο υπουργός υποσχέθηκε αυτή τη βοήθεια, και μάλιστα ειδικά για τα παιδιά – τραυματίες της Γάζας, και κατά τη συνάντησή του με τον πρέσβυ του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο πρέσβυς κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Από τότε οι ανθρωπιστικές προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης έχουν εξαφανιστεί. Καμμία πράξη δεν έχει γίνει, κανένας τραυματίας δεν έχει βοηθηθεί και καμμία σχετική ανακοίνωση (για το αν και πότε θα παρασχεθεί βοήθεια) δεν έχει βγει από το ΥΠΕΞ. Παρά την «εντολή πρωθυπουργού», που μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει. Λεκτικώς. Πρακτικώς, το σκετς του ανθρωπισμού μάλλον παίχτηκε μόνο για τα Μέσα Ενημέρωσης και ήταν μονόπρακτο και αυτοσχεδιαστικό, αδύνατον να επαναληφθεί…

Η υπενθύμιση εδώ ας είναι και ακόμη μία καταγραφή του κυνισμού της Ελληνικής κυβέρνησης. Στην κρίση των αναγνωστών μας.

Η Ανακοίνωση του ίδιου του Υπουργείου Εξωτερικών, την 21η Μαϊου 2021 – προ εβδομάδος – ολόκληρη, για όποιον έχει αμφιβολίες:

«Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021

Καλωσορίζουμε την επίτευξη εκεχειρίας στο Ισραήλ και την Γάζα, η οποία ευελπιστούμε ότι θα επιτρέψει την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Η Ελλάδα, χώρα Ευρωπαϊκή και παράλληλα χώρα με παραδοσιακούς δεσμούς με τα κράτη της περιοχής συνεισφέρει ενεργά στην προώθηση των σχέσεων φιλίας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, μέσω των συνεχών διμερών επαφών με όλες τις πλευρές, καθώς και των πολυμερών σχημάτων στα οποία συμμετέχει.

Εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Αίγυπτο, με την οποία μας συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας, για τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε στην επίτευξη της εκεχειρίας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τον ενημέρωσε ότι, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, η Ελλάδα θα συνδράμει την Αίγυπτο με βοήθεια για την περίθαλψη τραυματιών από τη Γάζα».