Με το ποσό αυτό θα καλυφθούν οι παροχές τις κυβέρνησης για την κάλυψη των επιπτώσεων της κρίσης την οποία ο υπουργός χαρακτηρίζει  «μία σφοδρή γεωπολιτική κρίση, με απώλειες ανθρώπινων ζωών και μαζικά μεταναστευτικά κύματα, η οποία προκαλεί πολύ έντονες πληθωριστικές τάσεις και “ροκανίζει” το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών». Ανάμεσα στις παροχές θα είναι το έκτακτο βοήθημα για τις ευπαθείς ομάδες, η επιδότηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης και η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών θα βρεθεί αύριο και την Τρίτη στο Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin. Στο Eurogroup θα συζητηθούν η μακροοικονομική κατάσταση και οι προοπτικές της Ευρωζώνης. Έμφαση θα δοθεί στον βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο αντίκτυπο του πολέμου της Ουκρανίας στην Ευρωζώνη. Η ημερήσια διάταξη της συνόδου περιλαμβάνει ακόμα την προετοιμασία διεθνών συναντήσεων, συζήτηση με θέμα «Συμβιβασμοί κατά τον σχεδιασμό του ψηφιακού ευρώ ανάμεσα στην ιδιωτική ζωή και άλλους στόχους πολιτικής», καθώς και θεματική συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στη στεγαστική αγορά της Ευρωζώνης και τις επιπτώσεις στις πολιτικές.

Την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ecofin, η οποία, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, περιλαμβάνει συζήτηση προσανατολισμού σχετικά με την πρόταση να μεταφερθεί στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η παγκόσμια συμφωνία που επετεύχθη σε επίπεδο ΟΟΣΑ και προβλέπει να υπόκεινται οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες σε ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% σε όλο τον κόσμο. Θα συζητηθούν επίσης ο οικονομικές και χρηματοοικονομικές συνέπειες των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία ενώ θα συζητηθεί και το θέμα της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε οικονομικά και δημοσιονομικά θέματα. Η ατζέντα θα ολοκληρωθεί με την προετοιμασία της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της G20.