Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν περίπου δεκαπέντε από τα είκοσι UAVs που κατευθύνονταν στο Κίεβο. Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο είπε πως κατά τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν θάνατοι ή τραυματισμοί στα πλήγματα, διευκρινίζοντας πως στελέχη κοινωφελών υπηρεσιών εργάζονται σε διάφορες τοποθεσίες στις συνοικίες Σολομιάνσκι και Σεβτσενκίβσκι.

«Μηχανικοί των εταιρειών του ηλεκτρισμού και της θέρμανσης εργάζονται για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση ως προς την παροχή», πρόσθεσε ο κ. Κλίτσκο μέσω Telegram. 

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας, σήμερα χρησιμοποιήθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας κάπου 35 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής τύπου Shahed, από τα οποία τα 30 καταρρίφθηκαν.

Ο Αλεξέι Κουλέμπα, ο επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια του Κιέβου ανέφερε πως επλήγησαν υποδομές και κατοικίες. Κατά τις δικές του πληροφορίες, τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως τα UAVs απογειώθηκαν από την ανατολική ακτή της Αζοφικής θάλασσας.