X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Εσωτερικό πόλεμο ιδιώτη και δημοσίου προσώπου» δηλώνει πως βιώνει ο συντονιστής του κυβερνητικού έργου

Συνέντευξη - πορτραίτο παραχώρησε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και συντονιστής του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, μην διστάζοντας να ξεκαθαρίσει πως «επί της ουσίας δεν παίρνω τίποτα πίσω» και επιμένοντας στην κριτική του στην αγόρευση της εισαγγελέως της δίκης Τοπαλούδη, επικαλούμενος μάλιστα πως «η γυναίκα μου είναι δικαστής». Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζει ακόμα πως «επιλέγω να μην είμαι εγώ το αντικείμενο των ειδήσεων ή της επικαιρότητας» και πως δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική, ενώ δηλώνει ευθαρσώς πως στη διαμάχη ιδιώτη - δημοσίου προσώπου που βιώνει στη θέση δίπλα στον πρωθυπουργό κερδίζει ο ιδιώτης και πως το καθημερινό του καύσιμο αποτελεί το «καθήκον».
«Εσωτερικό πόλεμο ιδιώτη και δημοσίου προσώπου» δηλώνει πως βιώνει ο συντονιστής του κυβερνητικού έργου
|

«Επί της ουσίας δεν παίρνω τίποτα πίσω. Ετσι θεωρώ ότι είναι τα πράγματα και έτσι πρέπει να λειτουργεί η Δικαιοσύνη» υπογράμμισε για την δήλωση παρέμβασης στη δίκη Τοπαλούδη τον περασμένο Μάιο ο στενότερος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άκης Σκέρτσος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή.

Υπενθυμίζεται πως ήταν στις 14 Μαΐου και μία μόλις ημέρα πριν την απόφαση της έδρας για τη δίκη των δολοφόνων της Τοπαλούδη που ο επιφορτισμένος με τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και από τους ισχυρότερους ανθρώπους του Μεγάρου Μαξίμου αποφάσιζε μέσω κοινωνικών δικτύων να ασκήσει δημόσια κριτική στην εισαγγελέα Αριστοτελία Δόγκα επειδή διαφωνούσε με την αγόρευσή της για την υπόθεση, προχωρώντας μάλιστα σε συστάσεις για το πως «θέλουμε» το δικαστικό λειτουργό, κάνοντας λόγο για «δικαστικό λαϊκισμό» και «αποφάσεις που χαϊδεύουν την κοινή γνώμη».

Η δήλωσή του τότε για την «συναισθηματική» -όπως τη χαρακτήρισε- αγόρευση της εισαγγελέως είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από πλευράς πολιτών όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα να τον καλύπτει, υπερασπιζόμενος μάλιστα το δικαίωμα του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού να εκφράζει δημόσια «προσωπικές απόψεις» για μία εν εξελίξει δίκη.

Διαβάστε σχετικά:

Η παρέμβαση που δεν έγινε

Ενάμιση μήνα αργότερα, αμετανόητος για τις τότε δηλώσεις του, ο Α. Σκέρτσος επανήλθε στο ζήτημα της παρέμβασής του και τις αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε, επικαλούμενος μάλιστα πως η σύζυγό του είναι δικαστής και άρα «ξέρω πολύ καλά ποια είναι η διαμάχη μέσα στον εσωτερικό κόσμο των δικαστών μεταξύ συναισθήματος και λογικής», προσθέτοντας την ίδια ώρα πως «ήταν άτοπο ότι το είπα εγώ, όντας στη συγκεκριμένη θέση».

«Η γυναίκα μου είναι δικαστής, ξέρω πολύ καλά ποια είναι η διαμάχη μέσα στον εσωτερικό κόσμο των δικαστών μεταξύ συναισθήματος και λογικής και ξέρω ότι πρέπει να τοποθετούνται πάντα με τη λογική όχι με το συναίσθημα, γιατί διαφορετικά κινδυνεύουμε όλοι από κακοδικία. Συνεπώς το κράτος δικαίου απαιτεί αυτήν την προσέγγιση, δεν παίρνω τίποτα πίσω από αυτό. Ήταν άτοπο ότι το είπα εγώ, όντας στη συγκεκριμένη θέση. Θεωρώ ότι ο ρόλος απαιτεί λιγότερη έκθεση. Και για λόγους προσωπικής αυτοπροστασίας και του ίδιου του πρωθυπουργού. Αυτό που με στενοχώρησε πολύ είναι ότι έγινε ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό. Αλλά εγώ δεν λειτουργώ ως πολιτικός» αναφέρει συγκεκριμένα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σπεύδει να τονίσει πως στον ρόλο που του έχει δοθεί στο πλευρό του πρωθυπουργού λειτουργεί ως ιδιώτης που δεν απολαμβάνει τις προνομιακές μεταχειρίσεις των δημόσιων προσώπων, πως δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική και δεν βλέπει τον εαυτό του «για πάντα» σε αυτή, και πως η διάκριση σήμερα είναι μεταξύ «κλειστού και ανοιχτού», με το κλειστό να συμβολίζει για τον Α. Σκέρτσο το παλιό, και το ανοιχτό το καινούριο.

«Θεωρώ ότι είμαι ένας πολίτης που του έχει δοθεί η δυνατότητα να κάνει αυτήν τη δουλειά και πρέπει να την κάνω σωστά και υπεύθυνα, και κάποια στιγμή θα αποχωρήσω για να κάνω κάτι άλλο. Συνεπώς μέσα μου υπάρχει αυτός ο πόλεμος, μεταξύ του ιδιώτη και του δημόσιου προσώπου. Και επιλέγω να λειτουργώ σαν ιδιώτης. Δεν απολαμβάνω τις προνομιακές μεταχειρίσεις των δημόσιων προσώπων» δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο άνθρωπος που συντονίζει το έργο της κυβέρνησης για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος, ενδιαφέρον έχουν επίσης που προκύπτουν διά του πλαγίου λόγου κατά τη συνέντευξη, καθώς το κείμενο κλείνει με την απάντηση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στην ερώτηση για το ποιο είναι το καύσιμο της ημέρας του, με τον ίδιο να αποκρίνεται «το καθήκον σε μεγάλο βαθμό».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις