Όπως προκύπτει, από σειρά επιστολών προς το Μέγαρο Μαξίμου (υπόψιν Ιω. Μπρατάκου), Υπουργό και Υφυπουργό Οικονομικών, προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τον Οικονομικό Εισαγγελέα, την Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων, την Εθνική Αρχής Διαφάνειας, ΤO ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ και DOCUMENTO:

«Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που υπηρετούν σε καίριες θέσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του µαύρου χρήματος αποτελούν μία εγκληματική οργάνωση που εκβιάζει επιχειρηματίες και διακινεί η ίδια το μαύρο χρήμα. Οι επιστολές µε τις καταγγελίες έχουν φτάσει από τον Νοέμβριο του 2022 στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο υπουργείο Οικονομικών, στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και στη ∆ιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών. Όταν διαπιστώθηκε ότι δεν έχει ξεκινήσει καμία έρευνα για όσα αναφέρουν, κοινοποιήθηκαν στο Documento και στις εφημερίδες “Τα Νέα” και “Το Βήµα”».

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν:

  • «Μόλις προ ημερών έγινε γνωστή η παραίτηση του Πρόεδρου του Συμβουλίου Διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κου Τσουπλάκη, καθώς και μελών αυτής, όπως οι κ.κ. Κουγέας και Παπαστάμου.
  • Εδώ και ενάμιση χρόνο έχει χηρέψει και η θέση του Διοικητή της Αρχής, ενώ δεν έχει εκ νέου προκηρυχθεί
  • Κατ’ αποτέλεσμα, η πλέον εμβληματική ελεγκτική Αρχή της Χώρας, στην οποία συγχωνεύθηκαν έξι Ελεγκτικές Υπηρεσίες και Σώματα υπολειτουργεί επί μακρόν, με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Διοικήτρια ενώ κατά νόμον ο διορισμός του νέου Διοικητή θα έπρεπε να έχει γίνει εντός διμήνου από την κένωση της θέσης
  • μείζον ζήτημα γεννάται για την ακέφαλη πλέον Αρχή υπό το φως των καταγγελιών που έχουν λάβει δημοσιότητα και οι οποίες καθώς φαίνεται έχουν ήδη παραληφθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία και Αρχές.
  • Παρά την -κατά δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου- άγνοια Μαξίμου, το ρεπορτάζ είναι αποκαλυπτικό (ίδετε ενδεικτικά Μαφία εφοριακών εκβιάζει επιχειρηµατίες – Documento (documentonews.gr).
  • το κύκλωμα που καταγγέλλεται φαίνεται να διαπερνά τον κρατικό μηχανισμό.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:

1)    Έχουν παραλάβει, όπως προκύπτει εκ των δημοσιευμάτων εδώ και ένα χρόνο (από Νοέμβριο του 2022) τις εν λόγω επιστολές – καταγγελίες;

2)    Ποιοι οι λόγοι της παραίτησης των κ.κ. Τσουπλάκη, Κουγέα και Παπαστάμου από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας;

3)    Σε ποιες ενέργειες (διοικητικές, πειθαρχικές, ποινικές) έχουν προβεί οι συναρμόδιοι Υπουργοί για την διερεύνηση των καταγγελιών και την αποκάλυψη του κυκλώματος;

4)    Εξακολουθούν οι κατονομαζόμενοι ως εμπλεκόμενοι δημόσιοι λειτουργοί και δημόσιοι υπάλληλοι να υπηρετούν στις θέσεις τους;».