Μια ομάδα Ευρωπαίων πολιτικών ζητά από την Επιτροπή Νόμπελ να προτείνει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον λαό της Ουκρανίας για το Νόμπελ Ειρήνης 2022. Αυτό, αναφέρεται σε ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν δεκάδες ευρωπαίοι πολιτικοί, σύμφωνα με το Ukrinform.

Όπως αναφέρεται, η Επιτροπή Νόμπελ θα πρέπει να παρατείνει τη διαδικασία υποψηφιοτήτων για το Νόμπελ Ειρήνης έως τις 31 Μαρτίου 2022 για να επιτρέψει την υποψηφιότητα του Ζελένσκι και του λαού της Ουκρανίας. Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων έληξε στις 31 Ιανουαρίου.

“Είμαστε μάρτυρες του θάρρους του λαού της Ουκρανίας που άντεξε αυτόν τον πόλεμο που τους διεξάγει η Ρωσική Ομοσπονδία. Οι γενναίοι Ουκρανοί άνδρες και γυναίκες αγωνίζονται για τη διατήρηση της δημοκρατίας και της αυτοδιοίκησης… Οι άνθρωποι σε όλη την Ουκρανία ξεσηκώνονται για να αντισταθούν στις δυνάμεις του αυταρχισμού… Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ώρα να δείξουμε στον λαό της Ουκρανίας ότι ο κόσμος είναι στο πλευρό του”, αναφέρει η επιστολή.

Την επιστολή υπέγραψαν 36 πολιτικοί από την Ολλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Εσθονία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία. Η επιστολή είναι ανοιχτή για υπογραφή από πολιτικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο έως τις 30 Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής, η Επιτροπή Νόμπελ δεν έχει δώσει απάντηση.