Η αστυνομία γύρω μετά τα μεσάνυχτα εισέβαλε σε μπαρ της περιοχής και προχώρησε σε 33 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης, προφασιζόμενη ότι εκεί υπήρχαν άτομα που εμπλέκονται στην επίθεση.

Χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλουν με φωτογραφίες και βίντεο την αστυνομική αυθαιρεσία.

Aκολουθεί ανακοίνωση της Συνέλευσης αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη:

Οι προσαχθέντες/είσες από την επιχείρηση των μπάτσων στους “5 δρόμους” αφέθηκαν χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες

Μετά το τέλος της πορείας ενάντια στην αποφυλάκιση του Κορκονέα στα Εξάρχεια,ακολούθησαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής. Τουλάχιστον μία ώρα αργότερα, έγινε επιχείρηση των μπάτσων στο μαγαζί “5 δρόμοι”. Εισέβαλαν στο μαγαζί και χωρίς κανένα στοιχείο προσήγαγαν 32 άτομα που παρευρίσκοντα στο χώρο του μαγαζιού. Η επιχείρηση έγινε τμηματικά. Στην αρχή προσήχθησαν άτομα με μόνο κριτηρίο ότι ήταν “άντρες”,ενώ στη συνέχεια προσήχθησαν και άλλα άτομα είτε επειδή βρίσκονταν στο σημείο και σύμφωνα με τους μπάτσους “ήταν ύποπτα” είτε επειδή διαμαρτύρονταν σε αυτή την ανόητη επίδειξη δύναμης.

Ακολούθησε συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ από 100 αλληλέγγυους/ες. Οι μπάτσοι δε δίστασαν να επιτεθούν και να χτυπήσουν τη συγκέντρωση όταν έφτανε προς το τέλος της

*Αυτή η ανακοίνωση αφορά μόνο στις προσαγωγές στους “5 δρόμους”

Το κάλεσμα της συνέλευσης αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ.Μιχαηλίδη στη σημερινή πορεία:

Ο αναρχικός σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται από τις 23/5 σε απεργία πείνας, διεκδικώντας την αποφυλάκισή του, την οποία και δικαιούται εδώ και αρκετούς μήνες. Ο Γιάννης πληρεί τους τυπικούς όρους για να αποφυλακιστεί, έπειτα από 8,5 έτη αιχμαλωσίας. Και γιατί δε βρίσκεται ήδη δίπλα μας στον δρόμο; Διότι η αστική δικαιοσύνη κρίνει πως “αποτελεί κίνδυνο”. Θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση εκ νέου αδικημάτων. Ο Γιάννης κρατείται “προληπτικά” όμηρος του κράτους. Μια σύνοψη της τελευταίας και μόνο εβδομάδας θα μας δείξει εξόφθαλμα το ταξικό πρόσημο της “δικαιοσύνης”.

Την Τρίτη 28/6, αποφυλακίζεται από το εφετείο Λαμίας -το ίδιο εφετείο που απορρίπτει το αίτημα του απεργού πείνας και προληπτικά κρατούμενου Γιάννη Μιχαηλίδη, εξοντώνοντας και βασανίζοντάς τον- ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο μπάτσος-δολοφόνος του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο Κορκονέας είχε “πρότερο σύννομο βίο”, και πλέον δεν αποτελεί κίνδυνο, σε αντίθεση με τον αναρχικό σύντροφό μας Γιάννη Μιχαηλίδη.
Οι εξελίξεις κυλούν ραγδαία, και την Παρασκευή 1/7 δέχεται απόφαση αποφυλάκισης ο βιαστής Πέτρος Φιλιππίδης. Ο Φιλιππίδης υπέστη ελαφρύ ισχαιμικό επεισόδιο, νοσηλεύτηκε, και έπειτα από την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ, αποφυλακίστηκε. Ο κατά συρροή βιαστής και κακοποιητής Πέτρος Φιλιππίδης πλέον δεν αποτελεί κίνδυνο, σε αντίθεση με τον αναρχικό σύντροφό μας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Και σα να μην έφταναν αυτά, τη Δευτέρα 4/7 αποφυλακίζεται ο Αθανάσιος Χορταριάς, ο μεσίτης και δολοφόνος του Ζακ Κωστόπουλου / της Zackie Oh!, ο οποίος εξέτιε ποινή για θανατηφόρα σωματική βλάβη, καθώς συνέβαλε στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ. Ο Χορταριάς έπεσε στα μαλακά. Ο Χορταριάς πλέον δεν αποτελεί κίνδυνο, σε αντίθεση με τον αναρχικό σύντροφό μας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Τέλος, την ίδια μέρα, αθωώνονται οι γόνοι της μεγαλοαστικής οικογένειας των Λεβέντηδων -που κατέχουν τις περισσότερες μετοχές της πολυεθνικής Coca Cola 3E- για τον ομαδικό βιασμό της Γεωργίας Μπίκα. Φαίνεται πως η προκάλυψη και η εκμετάλλευση του κοινωνικο-οικονομικού τους status προκειμένου να προβούν σε ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας είναι γεγονός που παραγράφεται. Έτσι, οι Λεβέντηδες πλέον δεν αποτελούν κίνδυνο, σε αντίθεση με τον αναρχικό σύντροφό μας Γιάννη Μιχαηλίδη.
Κράτος και αστική δικαιοσύνη ξεθάβουν απροκάλυπτα το αληθινό τους πρόσωπο, τον αληθινό τους ρόλο, συγκαλύπτοντας δολοφόνους και βιαστές, προωθώντας το κυρίαρχο αφήγημα σε κάθε περίπτωση. Το δόγμα “Νόμος και Τάξη” στρέφεται μόνο ενάντια στις καταπιεσμένες/ους και στους επαναστάτες/ριες. Απ’ όσο φαίνεται, καθάρματα του χώρου της τέχνης, των οικονομικών ελίτ, των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και μικροαστικά σκουπίδια που λυσσάνε για αίμα και υπεροχή απέναντι στον πιο αδύναμο, βρίσκονται κάτω απ’ τις φτερούγες της αστικής δικαιοσύνης και του κυρίαρχου αλλοτριωμένου αξιακού κώδικα που αναπτύσσεται σε ένα περιβάλλον νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παρακμής.

Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζουμε και καλούμε με τη σειρά μας στη συγκέντρωση ενάντια στην αποφυλάκιση του μπάτσου-δολοφόνου Κορκονέα, την Τρίτη 5/7 και ώρα 8μμ στη διασταύρωση Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στα Εξάρχεια.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ, ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

mail της συνέλευσης : [email protected]