Μετά την αστυνομική εισβολή και την καταστολή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, κόσμος της γειτονιάς συγκεντρώθηκε στο σημείο για να διαμαρτυρηθεί απέναντι στην αστυνομοκρατία που μαστίζει -ειδικά τις τελευταίες ημέρες- πολλές περιοχές της Αθήνας (με πλήθος περιστατικών).

Αυτή την ώρα, περίπου 1.500 συμμετέχουν σε αυθόρμητη πορεία στη γειτονιά της Νέας Σμύρνης, με πανό που γράφει «έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας» και συνθήματα κατά της καταστολής.

Η πορεία κατευθύνεται προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ μεταδίδεται ότι κάτοικοι χειροκροτάνε από τα μπαλκόνια τους το συγκεντρωμένο πλήθος.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου η αστυνομοκρατία μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης όπου άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ καταγγέλλεται ότι τραμπούκισαν πολίτες στην πλατεία, και στη συνέχεια ότι κάλεσαν ενισχύσεις με αποτέλεσμα όλη η πλατεία να γεμίζει με αστυνομία υπό το βλέμμα περαστικών και οικογενειών.

Από πλήθος βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, φαίνονται οι αστυνομικοί να βαράνε προσαχθέντα και να δημιουργούν ένταση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Αστυνομοκρατία, βίαιες προσαγωγές και πρόστιμα στη Νέα Σμύρνη

Άξιο σημασίας είναι ότι διαρροές της αστυνομίας σε μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο «για επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη», ενώ στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται μέχρι και «μάχη σώμα με σώμα» πριν οι αρχές καλέσουν ενισχύσεις.