
Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) απέστειλε εξώδικο προς την τράπεζα Πειραιώς, που προ ημερών προχώρησε σε εκδικητική απόλυση του τμήματος RBU (διαχείριση κόκκινων δανείων), που δεν μετακινήθηκαν στη σουηδική εταιρία Intrum, όπως ζητούσε η τράπεζα. Καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν την Τετάρτη στην συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 13:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της Παντραπεζικής Πανελλαδικής απεργίας.
Η ΟΤΟΕ απέστειλε εξώδικο στα στελέχη της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς, ζητώντας να ανακαλέσει τις εκδικητικές απολύσεις 24 υπαλλήλων του τμήματος κόκκινων δανείων που δεν «συμμορφώθηκαν» με τις εντολές τις διοίκησης για να μετακινηθούν στη σουηδική εταιρία Intrum.
Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν πως «εάν ήμερα επιτρέψουμε να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στον κλάδο, αύριο οι άνεμοι θα συμπαρασύρουν και το δικό μας σπίτι» και επισημαίνουν πως «η Τράπεζα Πειραιώς είναι αυτή που πρώτη “κλείνει το μάτι” στις ορέξεις όσων μεγαλομετόχων και μελών του Δ.Σ. ζητούν απολύσεις για να αυξήσουν την κερδοφορία και τις παχυλές αμοιβές των έμπιστων μεγαλοστελεχών τους.
Η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ: