Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πως «δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του». Σειρά μελών της Επιτροπής τόνισαν, κάποιοι επώνυμα (Εξαδάκτυλος, Βατόπουλος) και άλλοι ανώνυμα στο TPP από χθες, πως ουδέποτε ερωτήθηκαν. «Η Επιτροπή δεν έχει συγκληθεί εδώ και 15 ημέρες. Αντικειμενικά δεν έχει πάρει απόφαση για αυτό το θέμα. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν είπαν για τα δωρεάν self test εν μέσω των εορτών» δήλωσε μάλιστα ο καθηγητής Α.Βατόπουλος.

Ο Κυριάκος όμως, μας εμπιστεύεται. «Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους» τόνισε, με τον πρώτο ενικό να μην είναι τυχαίος. Συγκίνηση. Δεν θα σε απογοητεύσουμε Κυριάκο. Νιώθουμε σαν να μας έδωσες και χαρτζιλίκι στις γιορτές. 20-30-40 ευρώ στους εμβολιασμένους «με εντολή Μητσοτάκη» θα μπορούσε να είναι ένας καλός τίτλος για φιλοκυβερνητικό μέσο.

Ευτυχώς που σε κάθε ζήτημα γύρω από τον Covid, ο Κυριάκος είναι εκεί, να μας μιλήσει, πότε στοργικά, πότε αυστηρά, σε πρώτο ενικό αυτός, στον ρόλο των ατίθασων παιδιών εμείς, που όλο ζητάμε και ποτέ δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Κυριάκο Ευχαριστούμε. Εκείνη η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα πώς και σου ξέφυγε;