
Five individuals accused of defrauding EOPYY, the Greek national health insurance provider, have been ordered into pre-trial detention for their involvement in a scheme that inflicted €3.5 million in damages through fake prescriptions.
Among those remanded in custody are two doctors—a pathologist and a gynaecologist—who allegedly played central roles in orchestrating the fraudulent operation. Three pharmacists were also detained, accused of processing thousands of falsified prescriptions as part of the scheme.
In contrast, the remaining defendants were released, either without restrictions or under specific conditions. This includes a cardiologist, who is the spouse of the remanded gynaecologist. She was released on bail set at €5,000.
Earlier, the Authority for Combating Income from Illegal Activities announced the freezing of assets—both movable and immovable—belonging to all individuals implicated in the fraud. This is part of a broader crackdown on illegal activity linked to the abuse of EOPYY funds.
It should be noted that seven other defendants had already been acquitted in the case, with one still facing imprisonment due to ongoing pre-trial detention. This brings the total number of those currently imprisoned in connection with the fraud case to six.
______________________________________________
Are you seeking news from Greece presented from a progressive, non-mainstream perspective? Subscribe monthly or annually to support TPP International in delivering independent reporting in English. Don’t let Greek progressive voices fade.
Make sure to reference “TPP International” and your order number as the reason for payment.
Είχε πει ένας δημοσιογράφος πολύ σωστά, το check είναι δουλειά του δημοσιογράφου του ίδιου. Ή θα προσαρμοστούμε σε μια λογική πρωταρχικής αμιφσβήτησης και σταδιακής ανάπτυξης εμπιστοσύνης σε ένα μέσο ή θα διαδραματίσουμε τον ρόλο μας σε αυτή την οργουελική παράνοια διαλέγοντας ποιο στρατόπεδο θέλουμε να κάνει το fast-check, το νεοφιλελεύθερο ή συντηρητικό για τις ΗΠΑ, αριστερό ή δεξιό για μας. Η λογοκρισία μέσω πειστηρίων fast-check είναι εξ ορισμού φασισμός. Αν δεν μας αρέσει να ακούμε το διαφορετικό επειδή είναι ανόητο -ή απλώς πιστεύουμε ότι είναι ανόητο- μας αξίζουν τα χειρότερα.
Liberals στην Αμερική λέγονται οι αριστεροί Δημοκρατικοί δηλαδή ο κεντροαριστερός πόλος και η αριστερά γενικά σε αντίθεση με ότι ισχύει στην Ευρώπη που liberals εννοούμε τους δεξιούς-κεντροδεξιούς με αυτόν τον όρο. Παραπλανητική μεταφρασή στον τίτλο
Δεν σου φταίει κανείς αν στην αμερική η αντιπαράθεση είναι μεταξύ φιλελεύθερων και συντηρητικών. Πήγαινε κι εσύ να βάλεις τον παράγοντα της αριστεράς :)
Αν ο έλεγχος της εγκυρότητας των ειδήσεων και της πληροφορίας δεν έχει σημασία, τότε γιατί είναι κακή εξέλιξη αυτό που συμβαίνει στο meta; Η αρθρογράφος προεξοφλεί ως δεδομένη την άποψη ότι το fact checking θα σώσει τον κόσμο κι έπειτα της επιτίθεται από θέση ισχύος. Μόνο που αυτή η άποψη δεν κατέχει κεντρική θέση ούτε καν στο φιλελεύθερο κέντρο. Αν δεν έχει σημασία η ανταγωνιστική πληροφόρηση και η ανάδειξη του ψεύδους, της προπαγάνδας, της ανακρίβειας κ.λπ. τότε γιατί είναι σημαντικό να υπάρχουν εναλλακτικά μέσα ή να γυρίζονται ντοκιμαντέρ ή να εκδίδονται μελέτες και βιβλία;
Η καταιγίδα παραπληροφόρησης βρίσκει εύφορο έδαφος σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας και σίγουρα ένα σημαντικό μέρος αυτού του κοινού επιζητά ενεργητικά τη διατήρηση του καθησυχαστικού μύθου ή της άρνησης της πραγματικότητας κόντρα σε όλα τα δεδομένα. Όμως, η αφ' υψηλού ειρωνία για τη σημασία της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης και της συνωμοσιολογίας οδηγεί σε αδιέξοδο. Δεν μπορεί πλέον στα σοβαρά να γίνει πειστικός ο ισχυρισμός ότι όλα αυτά δεν έχουν αποτύπωμα στην πολιτική και κοινωνική ζωή ή ότι δεν αποτελούν κίνδυνο. Αυτός ο κίνδυνος δεν αφορά μόνο τα δεξιά μέσα. Αφορά και τα αριστερά μέσα. Ας μην πάμε πολύ μακριά! Το Tpp έχει αναμεταδώσει πρόσωπα και πηγές προπαγανδιστικού και συνωμοσιολογικού χαρακτήρα.
Εννοείς ότι το ΤΡΡ έχει εσκεμμένα προωθήσει θεωρίες συνωμοσίας; Για δώσε μας μερικά παραδείγματα, γιατί εμένα μου έχουν διαφύγει.
Το «πραξικόπημα» του Μαιντάν…
Απλά ένα παράδειγμα
εντάξει, μέχρι να φτάσει στα ουρανομήκη επίπεδα παραπληροφόρησης του νου γιουρκ κράϊμζ με τα χημικά αδέρφια (ντούμα), τις πύλες της κόλασης (ρωσίας), τα (ισραηλινά) μωρά στην φωτιά σίγουρα έχει πολύ δρόμο να διανύσει (μάλλον γιατί δεν του δίνει τα σκριπτάκια της η σια - άντε βρε πουλή, όλα εμείς θα τα λέμε)
Η παραπληροφόρηση δεν είναι απλώς η λανθασμένη ή η μη επιβεβαιωμένη είδηση. Μιλάμε για εσκεμμένη στρατηγική παραπληροφόρησης. Η ΝΥΤ ασκούν ερευνητική δημοσιογραφία που λίγα μέσα μπορούν να κάνουν. Μπορείς να δώσεις την πηγή από τη NYT σχετικά με τα αποκεφαλισμένα βρέφη; Εγώ δεν τη βρίσκω. Όμως, βρίσκω από το CNN που παρουσιάζει το ανεπιβεβαίωτο της φημολογίας. Στη Ντούμα έγιναν επιβεβαιωμένες κι αδιαμφισβήτητες χημικές επιθέσεις από το καθεστώς Άσαντ και δεν ήταν οι μοναδικές. Άλλο αν εσύ καταναλώνεις την προπαγάνδα που σου είναι αρεστή.
Μια σειρά από συστημικά μεγάλα ΜΜΕ ανέδειξαν τη μη αξιοπιστία κι εγκυρότητα της φημολογίας για αποκεφαλισμένα μωρά. Μάλιστα υπάρχει και κριτική σε πολιτικά πρόσωπα -στον Biden- για την αναφορά του σε αυτή τη φημολογία ενώ είχε ήδη αποκαλυψθεί ότι είναι ψέμα.
καλέ κυρία, μην παίρνεις τοις μετρητοίς όλους τους όρους που σύνθετουν ένα σχόλιο ξεκάθαρης ειρωνείας: οι νγτ είναι απλά συμβολικοί της προπαγάνδας της αποικιοκρατίας, αλλά αν θες πρόσφατο παράδειγμα της «ερευνητικής δημοσιογραφίας» τους δες εδώ - όσο για την «αρεστή» μου ... προπαγάνδα (μας έπεισες): κάποιοι ίσως να θεωρούμε την ενημέρωση κάτι αρκετά σημαντικό ώστε να μην περιοριζόμαστε σε ένα μονοδιάστατο αναμάσημα του εκάστοτε αφηγήματος που εξυπηρετεί το σαμπανιζέ μας φαντασιακό
Αληθεια που ειναι ολα αυτα τα χημικα οπλα του ασαντ τωρα που εφυγε για δειξτε τα μας και εμας;;