Μιλώντας στο OPEN TV, ο πρόεδρος των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ Κώστας Μανιάτης εκτίμησε ότι μέχρι απόψε το βράδυ θα έχει λυθεί «σίγουρα πάνω από το 90% των βλαβών, αν όχι το 100%».

«Δεν έχουμε προσωπικό ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε πιο γρήγορα» υπογράμμισε. Σημείωσε επίσης ότι λύνονται σταδιακά τα προβλήματα προσβασιμότητας με τον καθαρισμό των δρόμων και τα συνεργεία μπορούν να φτάσουν στα σημεία όπου υπάρχουν διακοπές να διορθώσουμε τις βλάβες.

Ο Κ. Μανιάτης υποστήριξε ότι άλλοι φορείς, πέραν του ΔΕΔΔΗΕ, έχουν την κύρια ευθύνη για τη μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση των βλαβών. «Όσα σπίτια είχαν μείνει χωρίς ρεύμα στη “Μήδεια” άλλα τόσα έμειναν και τώρα. Άρα, στο διάστημα αυτό έπρεπε να έχουν κάνει τις κινήσεις για να υπήρχε σωστός συντονισμός. Αν υπήρχε σωστός συντονισμός, όταν θα πηγαίναμε να φτιάξουμε μια βλάβη, θα μπορούσαμε να στήσουμε τους γερανούς, θα μπορούσαν τα συνεργεία να βρίσκονται εκεί με ασφάλεια. Γιατί το ρεύμα δεν παίζει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο πρόεδρος των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Σαββατοκύριακο, με τις βροχοπτώσεις που αναμένονται, δεν θα υπάρξουν νέες διακοπές ρεύματος.