Ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος, μαζί με τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη μετέβη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να καταθέσει μήνυση κατά προσώπων στην ΕΥΠ που έπαιξαν κομβικό ρόλο στην παρακολούθηση του και που επέτρεψαν αυτή να γίνει κάτω από την ομπρέλα του γενικού όρου «εθνική ασφάλεια».

«Κινούμαι δικαστικά εναντίον αυτών που έστησαν τους κοριούς σε βάρος μου. Θεωρώ ότι καταπατούνται τα συνταγματικά μου δικαιώματα», δήλωσε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Γιώργος Κύρτσος και σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως είναι απαράδεκτο να «θεωρούμαι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια στην πατρίδα μου».

Ο Γιώργος Κύρτσος κατέθεσε μήνυση κατά του Παναγιώτη Κοντολέων, πρώην διοικητή της ΕΥΠ αλλά και κατά της εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου.

«Ελπίζω η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θα δώσω και ευρωπαϊκή συνέχεια στην υπόθεση», δήλωσε ο Γιώργος Κύρτσος.

Νωρίτερα σε ανάρτηση του ο Γιώργος Κύρτσος είχε αναφέρει:

«Ξεκινάω σήμερα την υποβολή μηνύσεων σε ορισμένους από αυτούς που έστησαν την παρακολούθησή μου-που τεκμηρίωσε η ΑΔΑΕ- επειδή είμαι..κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Η στάση της Δικαιοσύνης θα δείξει αν είμαστε ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου η επιστρέψαμε σε άλλες καταστάσεις».