Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, η Γεωργία δεν επιθυμούσε να συνεχίσει το γάμο της με τον 60χρονο. Η ζήλια και η χειριστική του συμπεριφορά την οδήγησαν στο να αποφασίσει να διακόψουν, ζητώντας του διαζύγιο. Η απάντηση του δολοφόνου της μετά από έναν τεράστιο καυγά, ήταν να της κόψει το λαιμό.

Στη συνέχεια, ο 60χρονος τράπηκε σε φυγή από το σπίτι όπου συνέβη το φονικό, ενώ ενημέρωσε τηλεφωνικά τον 31χρονο γιο του για το έγκλημά του. Ο 31χρονος έσπευσε στο πατρικό του σπίτι, στο Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου, για να εντοπίσει τη μητέρα του νεκρή σε ένα λουτρό αίματος. Στη συνέχεια ενημέρωσε τις αρχές για το ειδεχθές έγκλημα του πατέρα του. Ο 60χρονος την ίδια ημέρα παραδόθηκε στις αρχές, βάζοντας μπροστά στην απολογία του «την αγάπη» που είχε στη γυναίκα του, και αποδίδοντας το έγκλημά του στο ότι «θόλωσε εκείνη τη στιγμή», ενώ δήλωσε μετανιωμένος.

Στο μεταξύ, η τραγική λίστα των θυμάτων γυναικοκτονίας δεν έχει τελειωμό στη χώρα. Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστή η δολοφονία μίας 40χρονης γυναίκας στη Ζάκυνθο από το μαχαίρι του συζύγου της, με τον δράστη να αναζητείται.