Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ως ο οικείος και αρμόδιος Ποιμενάρχης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με την υπόθεση του Ιερού Ναού Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, ο οποίος εμπίπτει στην ποιμαντική και κανονική του αρμοδιότητα.

Υπενθυμίζεται, δε, πως ήρθε στο φως το τελικό πόρισμα του ανακριτή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη δράση του «θαυματοποιού» ιερέα και ήταν καταπέλτης για τον ίδιο, κατηγορώντας τον για πλήθος παράνομων πράξεων. Το πόρισμα έκανε λόγο για «αγυρτεία, “ἀλλοιώσει τῶν ὑπό τῶν Ἱερῶν Κανόνων παραδεδομένων κατηγορία, ἥτις διατυποῦται τοιουτοτρόπως ἕνεκεν τῆς πατρικῆς συναντιλήψεως τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερωνύμου Β΄”, απείθεια και καταφρόνηση του οίκου Επισκόπου, προσβολή του ιερού μυστηρίου του γάμου και βαρύτατη αμέλεια για άλλο ηθικό παράπτωμα, ηθική αυτουργία “εἰς ὑπερορίους χειροτονίας τελεσθεῖσας ὡς τοιαύτας ἐν ἀγνοίᾳ τῶν ὑπερορίως χειροτονούντων”, ανυπακοή, σφετερισμό “τοῦ ὑπουργήματος τῆς Πνευματικῆς Πατρότητος”, συνωμοσία και “δεινοτάτῳ σκανδαλισμῷ τῆς συνειδήσεως τῶν πιστῶν”».

Το ΤΡΡ είχε πραγματοποιήσει πριν λίγους μήνες αυτοψία στον ναό.  Βρεθήκαμε σε μία Λειτουργία των Αγίων Ισιδώρων, εκεί που πλήθος κόσμου συρρέει για να παρακολουθήσει όσα ο πάτερ Δημήτριος, ένας «παπάς σταρ» λέει. Καταγγελίες για ψευδοθαύματα, για έναν παπά που εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο για να γεμίζουν οι εκκλησιαστικές τσέπες και το μπαλάκι των ευθυνών για σχετικές έρευνες που μπήκαν στο συρτάρι να πάει και να γυρίζει από τον Ιερά Σύνοδο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών… Διαβάστε εδώ όσα ερευνήσαμε.