Μετά το μπάχαλο και τις συνεχείς αλλαγές στις ημερομηνίες που θα δίνονταν τα κουπούνια για αγορά εξοπλισμού σε μαθητές και φοιτητές, στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης, η κυβέρνηση αποφάσισε με καθυστέρηση μηνών να ανοίξει σήμερα την πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων. Παρά την καθυστέρηση μηνών τα «εγκαίνια» της πλατφόρμας δεν στέφθηκαν με επιτυχία καθώς λόγω αυξημένης κινητικότητας από τους χρήστες δημιουργήθηκαν τεχνικά προβλήματα.

Όπως μεταφέρει το εκπαιδευτικό site Alfavita, όσοι επιχείρησαν να μπουν για να κάνουν την αίτησή τους είτε βρέθηκαν σε κενή σελίδα είτε εμφανίστηκε μήνυμα με Error.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι των κουπονιών αξίας 200 ευρώ για αγορά laptops και tablets, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση αρχικά σημείωνε ότι «θα πάρουν όλοι οι μαθητές πριν από το Χριστούγεννα». Το χρονικό μεταφέρθηκε για Ιανουάριο και Φεβρουάριο και φτάνουμε στο παρά πέντε της λήξης της σχολικής χρονιάς που ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις. Οι επιταγές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Ιουλίου για αγορά εξοπλισμού από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής κάθε δικαιούχου.

Τα κριτήρια απόκτησης του κουπονιού:

  • Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.
  • Για οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.
  • Για οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.
  • Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν αίτηση για να λάβουν το σχετικό voucher ευρώ για την αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού.