
Κωνσταντίνος Πουλής και Θάνος Καμήλαλης σχολιάζουν την τραγελαφική πρώτη ημέρα της δίκης δύο μελών του Ρουβίκωνα, με την «ουσιώδη» κατά την εισαγγελέα μάρτυρα κατηγορίας να καταθέτει πως η αστυνομία της είπε ότι «αν τους βοηθήσω θα αφεθω ελεύθερη» Αναφέρονται επίσης σε σειρά άλλων δικών αυτού του διαστήματος, όπως του Λάμπρου Γούλα χθες, Τρίτη, της οικογένειας Καττή στα Σεπόλια και άλλων συλληφθέντων σε κινητοποιήσεις, με το «αμυντικό» αίτημα της αθώωσης από σαθρές κατηγορίες και το λογικό επόμενο, που πρέπει να είναι να τιμωρηθούν όσοι στήνουν τέτοιες πλεκτάνες.
Το πρωί της Τετάρτης, 13 Οκτωβρίου, δικάζονταν τα μέλη του Ρουβίκωνα Γ.Καλαϊτζίδης και Ν.Ματαράγκας, για βαριά κακουργήματα. Ανθρωποκτονία και ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία.
Αν διάβαζε κανείς τα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών για τη δίκη, σχημάτιζε την εικόνα ότι δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία. Ότι όλη αυτή η υπόθεση έχει βασιστεί σε αναξιόπιστες μαρτυρίες.
Την Τετάρτη 13/10, εμφανίστηκε στο δικαστήριο η μάρτυρας που η εισαγγελέας αποκαλούσε ουσιώδη μάρτυρα της υπόθεσης να εξηγεί με πολύ απλά λόγια τα εξής: ήταν στα χέρια της αστυνομίας συλληφθείσα για άλλη υπόθεση, διακίνησης, και υπό την επήρεια ναρκωτικών. Η κατάθεση αυτή έχει δοθεί την αμέσως επόμενη ημέρα από τη σύλληψή της. Η ίδια δεν έχει δει με τα μάτια της απολύτως τίποτε και καταθέτει στο δικαστήριο ότι η αστυνομία της είπε πως θα τη βοηθήσει με τη δική της υπόθεση αν και εκείνη βοηθήσει. Παρότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, έχει δώσει μια κατάθεση-ποταμό, που δεν διακόπτεται για καμία διευκρινιστική ερώτηση.
-Είστε ουσιώδης μάρτυρας. Άλλοι τα γράψαν;
-Ναι. Δεν θεωρώ ότι τα έχω πει. Μου είπαν ότι αν τους βοηθήσω θα αφεθω ελεύθερη.
Ακολούθησε ερώτηση που η έδρα δεν επέτρεψε στη συνήγορο Άννυ Παπαρούσου να διατυπώσει: «να βοηθήσει την αστυνομία προς ποια κατεύθυνση; Να βοηθήσει να βρεθούν οι δράστες της δολοφονίας ή να βοηθήσει να παγιδευτούν τα δύο μέλη του Ρουβίκωνα;»
Να επισημάνουμε ότι εμφανίστηκαν στο δικαστήριο επτά από τους 35 μάρτυρες κατηγορίας και ότι 15 από αυτούς δεν έχουν νομότυπα κληθεί να καταθέσουν. Αν αυτό σας φαίνεται απλά διαδικαστικό ζήτημα, να προσθέσουμε ότι οι μάρτυρες κατηγορίας είναι κατηγορούμενοι για υπόθεση ναρκωτικών, που βρίσκονταν στα χέρια της αστυνομίας και πιέζονταν να καταθέσουν υποδεικνύοντας τα δύο μέλη του Ρουβίκωνα.
αν καποιος γυρισει την κλεψυδρα αναποδα;
Πιο Τέλεια προσομοίωση δεν Μπορεί να υπάρξει!! Πάλι πραγματοποίησες Οσκαρικό Σκίτσο!! Έτσι Ακριβώς είναι η Ζωή τους!! Μέσα στο Σκατοσυναπάντημα!!
Μπα.... δεν βλεπω να φευγει συντομα. Πιθανοτατα ουτε και στο μελλον.
Λογικό, τα σκατά δεν φεύγουν με ένα μόνο ξέπλυμα, θέλει καλό τρίψιμο πολλές φορές και με βία για να πάρουν τον μπούλο ;)
Μετα την σημερινη ομιλια θα φυγει...
Γιατι προκαλει...
Γιατι θα φυγει; για ΠΠΣΚ?
Δεν ξερω αν το εχεις καταλαβει αλλα το τελευταιο διαστημα τα καναλια παιζουν ολοενα και μεγαλυτερο αντικυβερνητικο ρολο..
Μετα απο αυτο θα τον κολλησουν ακομα περισσοτερο στον τοιχο...
Στα σκατά να πάει ο καριόλης. Θού,Κύριε,φυλακήν το στόματι μου,που είναι και η γιορτή του Γεράσιμου του Πορδανίτου.