Ολοένα και αυξάνονται οι φωνές που ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού παρόλα αυτά, την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει ζήτημα παραίτησης.

Οι αντιδράσεις έρχονται, πλέον, ακόμα και μέσα από τη Νέα Δημοκρατία, γεγονός που δε φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα την κυβέρνηση. Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ έθεσε σήμερα με δηλώσεις της στο ρ/σ του Πρώτου Θέματος θέμα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού. «Πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Η κυρία Μενδώνη όφειλε να παραιτηθεί. Είναι πολιτική προϊστάμενη, ο θεσμικός ρόλος ανήκει στην κ. Μενδώνη, στην υπουργό Πολιτισμού. Δε λέω ότι ήξερε αλλά έχει την πολιτική ευθύνη. Να παραιτηθεί από τη στιγμή που είτε ξεγελάστηκε, είτε εξαπατήθηκε – αυτά που τέλος πάντων δεν τα ενστερνίζομαι, είναι η άποψη της είμαι υποχρεωμένη να την ακούσω και να την σεβαστώ. Από την άλλη, εκείνη είναι η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και μην ξεχνάμε ότι για την Ελλάδα ο Πολιτισμός είναι η βιτρίνα της χώρας» είπε.

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ  ανέφερε ότι «πολιτικός κατά την άποψή μου δεν νοείται να λέει “εξαπατήθηκα”» και επέκρινε την υπουργό για το «επικίνδυνος ο Λιγνάδης», σχετικά με την παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας.

«Η κυρία Μενδώνη τα έχει κάνει θάλασσα» είπε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Α. Πορτοσάλτε επικρίνοντας την κ. Μενδώνη για το επιχείρημα της ότι «εξαπατήθηκε» και συμπληρώνοντας ότι αν έχει «εξαπατηθεί» αυτό σημαίνει ότι έχει πολιτική ευθύνη.

«Η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη»

Παρά τις σύσσωμες αντιδράσεις η κυβέρνηση προσφέρει πλήρη κάλυψη στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ακόμα. Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την αν. κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη», ενώ συμπλήρωσε ότι «είναι μια καλή υπουργός με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού».

Η αν. κυβερνητική εκπρόσωπος είπε μονάχα ότι «ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός όπως ήταν αυτός δεν συνιστά λόγο αποπομπής» αναφερόμενη στη φράση της κ. Μενδώνη ότι «εξαπατήθηκε».

«Μενδώνη παραιτήσου» από τους καλλιτέχνες έξω από το υπουργείο Πολιτισμού

Υπενθυμίζεται ότι σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν καλλιτέχνες το πρωί της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Πολιτισμού. «Πρέπει οι άνθρωποι που αποφασίζουν να μιλήσουν να έχουν την απόλυτη στήριξη μας. Νομική, ηθική και κινηματική. Τα Σωματεία είναι καταφύγια. Αυτή τη στιγμή πέφτουν γύρω- γύρω βόμβες και οι άνθρωποι πάνε στα καταφύγια τους» σημειώνει, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο TPP ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεάματος – Ακροάματος, Κώστας Κεχαγιόγλου – «Η υπουργός Πολιτισμού δεν είναι άξια να είναι υπουργός Πολιτισμού» είπε από πλευράς του ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 και ηθοποιός, Κλέωνας Γρηγοριάδης στο TPP, ο οποίος βρέθηκε στην κινητοποίηση – «Αυτό που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι οι κινήσεις της κυβέρνησης από τη στιγμή που βγήκε η πρώτη καταγγελία μέχρι σήμερα. Οι κινήσεις αυτές μυρίζουν συγκάλυψη, δεν ήταν στην κατεύθυνση της κάθαρσης» σημειώνει, η Μαργαρίτα Συγγενιώτου, οργανωτική γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος.