Μία νέα τακτική της αστυνομίας αλλά και της κυβέρνησης για την «πάταξη της ανομίας» έρχεται στο φως μετά τις καταγγελίες που έκαναν τα δύο μέλη του ΣΕΚ που αφισοκολλούσαν για την επικείμενη διαδήλωση για το Πολυτεχνείο και τους προσήγαγαν στο ΑΤ Κερατσινίου-Δραπετσώνας και ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό τους.

Όπως εξηγεί σε ανάρτηση του ο δικηγόρος οι αστυνομικοί επικαλέστηκαν «εξακρίβωση στοιχείων» για την προσαγωγή των δύο μελών του ΣΕΚ, ωστόσο στο τμήμα δεν περιορίστηκαν σε αυτήν. «Ο λόγος που επικαλέστηκαν οι αστυνομικοί ήταν “εξακρίβωση στοιχείων”, αυτό επανέλαβαν και σε εμένα που ως δικηγόρος κάλεσα στο Τμήμα Ασφαλείας για να πληροφορηθώ τον λόγο της προσαγωγής».

«Μας έλεγαν “θα έρθουν οι άλλοι να σας ελέγξουν, περιμένουμε εκείνους, τους άλλους…” παρότι μας είχαν κάνει σωματικό έλεγχο και στο σημείο προσαγωγής και στο Τμήμα και δεν είχε βρεθεί τίποτα επιλήψιμο πάνω μας» σημειώνουν οι δύο προσαχθέντες μιλώντας στην ΕΦ.ΣΥΝ.

Όμως, κατά τα λεγόμενα τους, οι αστυνομικοί τούς ανάγκασαν σε τρίτο σωματικό έλεγχο, ζητώντας αυτή τη φορά να βγάλουν όλα τα ρούχα και να μείνουν γυμνοί. «Μας έβαλαν να σκύβουμε, μας κοιτούσαν, ήταν μια απόλυτα εξευτελιστική διαδικασία», και υπογραμμίζουν ότι μόλις διαμαρτυρήθηκαν έλαβαν την απάντηση: «Μέχρι τώρα ήσασταν εντελώς συνεργάσιμοι, μην το αλλάξουμε τώρα».

Μάλιστα, κατά τις καταγγελίες, τους κράτησαν στο Α.Τ. πάνω από 3 ώρες, αν και τονίστηκε το πρόβλημα υπέρτασης του ενός των προσαχθέντων και απαιτήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών από αλληλέγγυο κόσμο που μαζεύτηκε έξω από το τμήμα, από τον Θ. Καμπαγιάννη αλλά και από δημοτικούς συμβούλους που κάλεσαν τηλεφωνικά.

«Το ξεγύμνωμα αφισοκολλητών στα αστυνομικά τμήματα είναι προφανώς η άποψη της νέας κυβέρνησης για την “πάταξη της ανομίας”. Χρειάζεται να βάλουμε φρένο στο κατασταλτικό αμόκ της κυβέρνησης και στην πολιτική επιλογή της αστυνομοκρατίας» αναφέρει ο Θ. Καμπαγιάννης σε ανάρτηση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες βδομάδες πριν η Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων επέβαλλε το εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ στην κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά για την ανάρτηση τριών πανό. Μάλιστα, με κοινή ανακοίνωση τους 23 οργανώσεις της Αριστεράς απαιτούν την ακύρωση του πρόστιμου.