X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Η νέα τακτική για «πάταξη της ανομίας» με ξεγύμνωμα αφισοκολλητών

Η εξακρίβωση στοιχείων φαίνεται να μην έφτανε για τους αστυνομικούς του Τμήματος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπου προσήχθησαν τα μέλη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ) επειδή έκαναν αφισοκόλληση, και προχώρησαν στην εξευτελιστική ξεγύμνωση τους, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι και ο δικηγόρος, Θανάσης Καμπαγιάννης. «Μας έβαλαν να σκύβουμε, μας κοιτούσαν, ήταν μια απόλυτα εξευτελιστική διαδικασία» σημειώνουν χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι τους είχαν ελέγξει ήδη δύο φορές σωματικά και δεν είχαν βρει κάτι επιλήψιμο πάνω τους.
|

Μία νέα τακτική της αστυνομίας αλλά και της κυβέρνησης για την «πάταξη της ανομίας» έρχεται στο φως μετά τις καταγγελίες που έκαναν τα δύο μέλη του ΣΕΚ που αφισοκολλούσαν για την επικείμενη διαδήλωση για το Πολυτεχνείο και τους προσήγαγαν στο ΑΤ Κερατσινίου-Δραπετσώνας και ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό τους.

Όπως εξηγεί σε ανάρτηση του ο δικηγόρος οι αστυνομικοί επικαλέστηκαν «εξακρίβωση στοιχείων» για την προσαγωγή των δύο μελών του ΣΕΚ, ωστόσο στο τμήμα δεν περιορίστηκαν σε αυτήν. «Ο λόγος που επικαλέστηκαν οι αστυνομικοί ήταν “εξακρίβωση στοιχείων”, αυτό επανέλαβαν και σε εμένα που ως δικηγόρος κάλεσα στο Τμήμα Ασφαλείας για να πληροφορηθώ τον λόγο της προσαγωγής».

«Μας έλεγαν “θα έρθουν οι άλλοι να σας ελέγξουν, περιμένουμε εκείνους, τους άλλους…” παρότι μας είχαν κάνει σωματικό έλεγχο και στο σημείο προσαγωγής και στο Τμήμα και δεν είχε βρεθεί τίποτα επιλήψιμο πάνω μας» σημειώνουν οι δύο προσαχθέντες μιλώντας στην ΕΦ.ΣΥΝ.

Όμως, κατά τα λεγόμενα τους, οι αστυνομικοί τούς ανάγκασαν σε τρίτο σωματικό έλεγχο, ζητώντας αυτή τη φορά να βγάλουν όλα τα ρούχα και να μείνουν γυμνοί. «Μας έβαλαν να σκύβουμε, μας κοιτούσαν, ήταν μια απόλυτα εξευτελιστική διαδικασία», και υπογραμμίζουν ότι μόλις διαμαρτυρήθηκαν έλαβαν την απάντηση: «Μέχρι τώρα ήσασταν εντελώς συνεργάσιμοι, μην το αλλάξουμε τώρα».

Μάλιστα, κατά τις καταγγελίες, τους κράτησαν στο Α.Τ. πάνω από 3 ώρες, αν και τονίστηκε το πρόβλημα υπέρτασης του ενός των προσαχθέντων και απαιτήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών από αλληλέγγυο κόσμο που μαζεύτηκε έξω από το τμήμα, από τον Θ. Καμπαγιάννη αλλά και από δημοτικούς συμβούλους που κάλεσαν τηλεφωνικά.

«Το ξεγύμνωμα αφισοκολλητών στα αστυνομικά τμήματα είναι προφανώς η άποψη της νέας κυβέρνησης για την “πάταξη της ανομίας”. Χρειάζεται να βάλουμε φρένο στο κατασταλτικό αμόκ της κυβέρνησης και στην πολιτική επιλογή της αστυνομοκρατίας» αναφέρει ο Θ. Καμπαγιάννης σε ανάρτηση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες βδομάδες πριν η Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων επέβαλλε το εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ στην κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά για την ανάρτηση τριών πανό. Μάλιστα, με κοινή ανακοίνωση τους 23 οργανώσεις της Αριστεράς απαιτούν την ακύρωση του πρόστιμου.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις